ATEX 22 -harjoitus Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Hornet Baanalla.

Satakunnan lennoston Tukilentolaivue järjestää ATEX 22 -lentotoimintaharjoituksen Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa 22.–26.8.2022. Harjoituksen päätukikohta on Oulunsalo.

ATEX (Airlift Tactical Exercise) on Ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskonekaluston tärkein vuosittainen harjoitus. Pääasiassa Oulunsalon tukikohdasta lennettävän harjoituksen tavoitteena on kouluttaa ja harjoittaa kuljetus- ja yhteyskonemiehistöjä lentokaluston taktiseen käyttöön osana ilmaoperaatioita.

Harjoitukseen osallistuu CASA C-295M -kuljetuskoneiden, Learjet 35 A/S -suihkukoneiden ja Pilatus PC-12NG -yhteyskoneiden lisäksi F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjiä ja Maavoimien NH90-kuljetushelikoptereita.

Oulunsalon lisäksi kuljetus- ja yhteyskoneet tukeutuvat Kajaanin ja Pudasjärven lentokentille. F/A-18 Hornet -hävittäjät osallistuvat harjoituksen yhteistoimintakierroksiin kotitukikohdistaan Rovaniemeltä ja Rissalasta.

ATEX 22 -harjoituksen lennot suuntautuvat Oulun, Rovaniemen, Kuusamon ja Kuopion väliselle alueelle. Harjoituksen lentotoiminta alkaa maanantaina 22.8. kello 12 ja päättyy perjantaina 26.8. kello 16 mennessä. Lentotoimintaa on päivittäin noin kello 8–22 välisenä aikana.