Finnair irtisanoo ja uudelleenjärjestää Venäjän sodan takia

Finnair on päättänyt lokakuussa aloittamansa muutosneuvottelut, jotka koskivat suunnitelmaa vähentää 200 työpaikkaa globaalisti. Suunnitelma liittyi Finnairin 7.9. julkaisemaan uuteen strategiaan, jonka tavoitteena on palauttaa Finnairin kannattavuus. Venäjän ilmatilan sulkeutumisen myötä dramaattisesti muuttuneen toimintaympäristön vuoksi tehtäviä vähenee Suomessa noin 90. Osalle henkilöistä on mahdollista tarjota toista tehtävää Finnairissa. Suomen ulkopuolella työ Finnairissa päättyy 57 henkilöllä. Henkilöstövähennykset toteutetaan helmikuun 2023 loppuun mennessä. Kaikkiaan Finnair vähentää noin 150 tehtävää.

”Finnairilaiset ovat sitoutuneita ammattilaisia, jotka ovat monella tapaa joutuneet jo venymään ensin pandemian vuoksi, ja nyt Venäjän aloittaman sodan vuoksi. Olen syvästi pahoillani, että joudumme tekemään tämänkaltaisia raskaita, mutta välttämättömiä ratkaisuja, kun tavoittelemme kannattavuutemme palauttamista”, sanoo toimitusjohtaja Topi Manner.

Muutosneuvotteluiden piirissä oli Suomessa noin 770 henkilöä, jotka työskentelevät johto-, päällikkö-, asiantuntija- ja toimihenkilötehtävissä. Finnairilla on Suomessa ja sen ulkopuolella yhteensä noin 5300 työntekijää.

Finnair tarjoaa työnsä menettäville NEXT-nimellä kutsuttavan uudelleentyöllistymistä edistävän kokonaisuuden, johon kuuluu muun muassa henkilökohtaista uravalmennusta ja koulutusmahdollisuuksia.

Finnair jatkaa määrätietoisesti kannattavuuden palauttamiseen tähtääviä toimia mm. vähentämällä yksikkökustannuksia ja vahvistamalla yksikkötuottoja.