Ilmavoimat 100 vuotta – lentonäytöksen ensimmäiset osallistujat paljastettu

Kuva: Ilmavoimat 100 vuotta -lentonäytös

Tikkakosken lentoasemalla 16.-17.6.2018 järjestettävän Suomen Ilmavoimien satavuotisnäytöksen ensimmäiset esiintyjät on paljastattu.

Varsinainen lentonäytös koostuu kolmesta osasta:

Ensimmäisessä osassa ilmassa nähdään konetyyppejä, jotka ovat palvelleet Ilmavoimissa eri vuosikymmeninä, kuten Fokker D.VII, Gloster Gauntlet, Viima, Douglas DC-3, Saab 91D Safir ja Fouga Magister CM.170.

Toisessa osassa lentää Ilmavoimien lähimenneisyydessä palvelleita ja nykyisiä konetyyppejä, kuten BAE Systems Hawk, Valmet L-70 Vinka, Pilatus PC-12 NG ja CASA C-295M. Maavoimien kalustosta esiintyy NH-90 ja Hughes MD500. Rajavartiolaitoksen kalustosta esillä on H251 Super Puma ja AW 119 Ke Koala.

Lentonäytöksen kolmas osa on varattu F/A-18 C/D Hornetin lisäksi kansainvälisille lento-osastoille ja HX-kandidaateille, joista tullaan valitsemaan Hornetin seuraaja.

Myös harrasteilmailu on tapahtumassa laajasti esillä. Harrasteilmailuesityksiä nähdään ennen ja jälkeen näytöksen teeman mukaisia lentonäytösosioita.

Maanäyttely on tällä kertaa suorastaan poikkeuksellinen, sillä Suomen Ilmavoimamuseosta tuodaan näytteille muun muassa Bristol Blenheim, Thulin typ D, Messerschmitt Bf109 G-6, Saab J35 Draken ja MiG-21bis. Lisäksi maassa voi ihailla myös VL Myrsky II –hävittäjää ja Rajavartiolaitoksen DO-228 Dornieria.

Huomatkaa toki, ettei tässä vielä kaikki! Lisää jännittäviä paljastuksia luvassa!

Lisätietoja: https://finaf100.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *