Päälentonäytös 2022 järjestetään Porissa

Saab 91D Safir ja Valmet L-70 Vinka. Kuva: Jari "Muto" Viitala
Saab 91D Safir ja Valmet L-70 Vinka. Kuva: Jari "Muto" Viitala

Suomen Ilmailuliiton vuoden 2022 päälentonäytös järjestetään kesäkuussa Porissa. Näytös järjestetään yhteistyössä Porin kaupungin ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa.

– Olen hyvin iloinen porilaisten myönteisestä vastaanotosta ilmailunäytökselle. Porilla on pitkä ilmailuhistoria, jota Ilmailuliiton päälentonäytös täydentää. Ilmailuliiton tavoitteena on edistää ilmailua Suomessa. Järjestämme päälentonäytökseen jälleen mielenkiintoisen ja innostavan ohjelman, Suomen Ilmailuliiton puheenjohtaja Timo Hyvönen kertoo.

– Porissa on järjestetty lentonäytös viimeksi vuonna 1979, joten nyt on jälleen korkea aika nauttia ilmailun riemusta. Reittilentojen lisäksi kaupungissa koulutetaan ja harrastetaan ilmailua lukuisissa lajeissa, ja toivon näytöksen edistävän tätä entisestään, toteaa Porin kaupungin sidosryhmäpäällikkö Janne Vartia.

Lentonäytöksen tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Ilmailuliiton puolesta kokonaisuuden koordinoinnista vastaa Suomen Ilmailunäytös Oy, joka on Ilmailuliiton kokonaan omistama yhtiö.

Lisätietoja: https://www.ilmailuliitto.fi/