Uutuuskirja: Ilmavoimien koelentäjä Paavo Janhunen

Kirja: Paveli - Koelentäjä Paavo Janhunen
Kirja: Paveli - Koelentäjä Paavo Janhunen

Monilla Ilmavoimien veteraaneilla on omakohtaisia kokemuksia everstiluutnantti Paavo Janhusesta. Eversti evp Ari Jussilan teos Paveli – Koelentäjä Paavo Janhunen ei ole pelkästään elämäkerta Paavosta, vaan Jussila kertoo kirjassa merkittävän vaiheen ilmavoimiemme koelentotoiminnan ja sotilasilmailun kehityshistoriasta.

Teos kertoo vuonna 1941 syntyneen Paavo Janhusen tarinan varhaisvuosista keskittyen hänen uraansa ilmavoimissamme, jonka aikana hänestä tuli kansainvälisesti arvostettu koelentäjä sekä Ilmavoimien lentotoiminnan ja lentoturvallisuustoiminnan uudistaja. Janhunen nosti Ilmavoimiemme koelentotoiminnan kansainväliselle tasolle ja oli avainhenkilö 1970- ja 80-luvuilla hankittujen uusien koneiden käyttöönotossa. Kirjassa käydään läpi myös se, miten Ilmavoimat nykyisin kehittää lentokoulutusohjelmia, taktiikkaa ja lentoturvallisuutta, sekä se, miten Paavo Janhusen perintö näkyy niissä.

Kirjan kustantaa Ketterät Kirjat Oy, jolla on laaja kokemus laadukkaiden, suomalaisten ilmailuhistoriakirjojen kustantajana. Tämäkin on hieno sekä ulkoasultaan että sisällöltään.

Lisätietojahttp://www.ketteratkirjat.fi/kirjat/42671