Vesivehmaalla järjestetään drive-in-lentonäytös 15.8.2020

Lentokapteeni Raimo Nikkanen - Pitts Special. Kuva: Perttu Karivalo

Ilmailumuseoyhdistys ry järjestää Vesivehmaan ilmailupäivän Suomen – ja ehkäpä koko maailman – ensimmäisenä drive-in-lentonäytöksenä. Ilmailupäivä järjestetään lauantaina 15.8.2020 ja sunnuntai 16.8.2020 toimii varapäivänä sään vuoksi.

Tapahtumasta tulee tiivis siten, että tapahtuma-aika on klo 12–16 ja sen ytimen muodostaa varsinainen lentonäytös klo 13–15.

Ilmailupäivä järjestetään yhdessä Asikkalan kunnan sekä paikallisten ja valtakunnallisten toimijoiden kanssa Vesivehmaan lentokentän 80-vuotisen historian juhlistamiseksi. Suomen Ilmailuliiton tukisäätiö myönsi Ilmailumuseoyhdistykselle avustuksen tapahtuman järjestämistä varten. Koronaviruspandemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi ilmailupäivän järjestäminen oli pitkään vaakalaudalla. Näillä näkymin yli 500 hengen tapahtumat ovat elokuussa mahdollisia erityisjärjestelyin.

Vesivehmaan drive-in-lentonäytös toteutetaan siten, että näytöksen katselu tapahtuu omasta ajoneuvosta tai sen välittömästä läheisyydestä käsin. Pysäköinti toteutetaan lentokenttäalueelle väljästi. Selostukset pyritään lähettämään radioaseman kautta, jolloin niitä voi kuunnella vaikkapa oman autoradion avulla. Myös omia retkituolia ja muita perinteisiä näytösvarusteita kannattaa ottaa mukaan.

Lentonäytöksessä esiintyvät muun muassa Ilmavoimien VL Viima II -koulukone sodan ajalta, DC-yhdistyksen historiallinen DC-3-matkustajakone ja taitolentoryhmä Arctic Eagles.

DC-3. Kuva: Rich Cooper

Tämänhetkisten koronarajoitusten vuoksi tapahtuma järjestetään ilman maanäyttelyä ja kiinteitä myyntipisteitä. Järjestävät pyrkivät hoitamaan alueelle liikkuvia ruoan ja virvoitusjuomien myyntipisteitä. Aluella on WC-tilat.

Sisäänpääsy tapahtumaan on ilmainen, mutta ajoneuvojen pysäköinnistä peritään maksu paikan päällä.

Päijät-Hämeen Ilmailumuseoon ja lentokentän toimijoihin on mahdollista tutustua tapahtuman jälkeen voimassa olevien rajoitusten puitteissa.

Lisätietoja: www.ilmailupaiva.fi

 

Lue myös:

Makupaloja suomalaisten lentonäytösten taivaalta vuosien varrelta