Boeing C-17A Globemaster III turun lentonäytökseen

Boeing C-17A Globemaster III . Kuva: Heavy Airlift Wing
Boeing C-17A Globemaster III . Kuva: Heavy Airlift Wing

Yhteiseurooppalainen Heavy Airlift Wing (HAW) osallistuu Turun päälentonäytökseen suurella Boeing C-17A Globemaster III -kuljetuskoneella.

HAW:lla on kolme C-17A-kuljetuskonetta ja sen kotitukikohta on Unkarissa Papan tukikohta. HAW perustettiin 2009 vastaamaan usean Euroopan maan kuljetustarpeisiin osana Strategic Airlift Capability -hanketta. HAW:n vahvuus on 155 sotilashenkilöä 12:sta jäsenmaasta, jotka ovat Alankomaat, Bulgaria, Liettua, Norja, Puola, Romania, Ruotsi, Slovenia, Suomi, Unkari, Viro ja Yhdysvallat.

SAC-jäsenmaat lähettävät henkilöstöään HAW:iin tilapäisiin tai pysyviin tehtäviin. SAC-jäsenmaat ovat HAW:n toiminnan alusta alkaen tilanneet humanitaarisen avun kuljetuksia joukoilleen ja kalustolleen, joita niiden on lähetettävä, sijoitettava tai uudelleensijoitettava voidakseen tukea kansallisten velvoitteidensa tai YK:n, EU:n tai Naton jäseninä niille lankeavien velvoitteiden täyttämistä sekä harjoitusten, koulutuksen ja humanitaarisen avun toteuttamista.

C-17A:n pituus on 53 metriä ja siipien kärkiväli myös yli 50 metriä.

 

Lisätietoja: https://airshowturku.fi/

Lisätietoja: https://www.sacprogram.org/

Kuva: Heavy Airlift Wing

 

 

Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös järjestetään Turun lentoasemalla 17.-18.6.2023. Päälentonäytöksessä yleisöllä on mahdollisuus kokea ja nähdä suihkuhävittäjien jälkipolton jyrinää, klassista taitolentoa, pelastushelikoptereita, muodostelmalentoa, harrasteilmailua ja kokea koko ilmailun huuma sen eri muodoissa. Päälentonäytöksen järjestää Turun Lentokerho ry (TLK) joka on Suomen Ilmailuliiton jäsenkerho. TLK järjesti myös edelliset Turun lentonäytökset 2019, 2015 ja 2011.