Malmin lentoasemalla avoin ilmailutapahtuma viikonloppuna

Talvinen hotelli eli DC-3 OH-LCH talvisissa fiiliksissä Malmilla. Kuva: Maria-Pelagea Photography.

Helsinki-Malmin lentoasemalla on lauantaina 25.5. klo 10-18 avoin ilmailutapahtuma kaikille ilmailusta ja Malmin lentoaseman tulevaisuudesta kiinnostuneille. Suomen Ilmailuliitto järjestää 100-vuotisjuhlansa kunniaksi ilmailulajien esittelyä, kun Malmin lentoasemalla vietetään perinteistä Fly In -tapahtumaa.

Fly In on lentokoneiden kokoontumistapahtuma, ja odotettavissa on kymmeniä koneita Suomen lisäksi ainakin Ruotsista, Virosta ja Latviasta.

Eri ilmailulajeja esitellään ilmassa, kentällä ja nykyisin muulta lentokäytöltä suljetussa hangaarissa. Yleisöllä onkin nyt harvinainen mahdollisuus nähdä tämä valmistuessaan Euroopan kolmanneksi suurin rakennus sisäpuolelta. Tapahtuma-alueelta on hyvä näkymä myös lentotoimintaan, jota kommentoi Suomen johtava ilmailuhistorian asiantuntija, aluelennonjohtaja Jouni Laukkanen.

Tilaisuuden avaa ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen kello 12. Tämän jälkeen järjestäjien edustajista Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen kertoo lentoaseman tilanteesta ja Suomen Ilmailuliiton toiminnanjohtaja Timo Latikka kertoo Ilmailuliiton toiminnasta Suomen yleisilmailussa. Esitysten jälkeen on tilaisuus haastatteluihin ja kysymyksiin.

Toiminnanjohtaja Timo Latikka kertoo Ilmailuliiton tavoitteista:

“Ilmailuliiton tehtävä on edistää harraste- ja yleisilmailua Suomessa. Haluammekin tuoda eri ilmailulajit yleisön nähtäville tänne Malmille. Ammattilentäjän tie alkaa useimmiten harrastuksesta, ja ilmailukerhoissa kustannustasokin pysyy hyvin kohtuullisen.”

Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen korostaa Malmin roolia Suomen yleisilmailussa:

“Malmin yleisilmailun mittakaava on Suomessa ylivoimainen. Yhdistyksemme päätavoite on säilyttää historiallisesti arvokas Malmin lentoasema ilmailukäytössä, mikä takaa myös yleisilmailun mahdollisuudet pääkaupunkiseudulla. Malmi on siihen loogisin, edullisin ja toimivin ratkaisu.”

Ilmailujuhla on avoin ja maksuton kaikille osallistujille. Lentoaseman ravintola on avoinna, ja pyöreän terminaalin aulassa on historiallisten valokuvien näyttely kentän alkuvuosikymmeniltä. Kenttäalueella on myös muita oheistoimintoja yleisölle.

Lisätietoja: www.malmiairport.fi

Lisätietoja: www.ilmailuliitto.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *