Boeing EA-18G Growler ensimmäistä kertaa Suomeen

EA-18G Growler. Kuva: Senior Airman John Linzmeier.

Boeing ja Yhdysvaltain laivasto esittelevät elektroniseen sodankäyntiin erikoistuneen EA-18G Growler-hävittäjän ensimmäistä kertaa Suomessa. EA-18G Growler nähdään Tikkakosken taivaalla ja osana Ilmavoimat 100 vuotta -juhlalentonäytöksen maanäyttelyä 16.-17. kesäkuuta Jyväskylässä.

Growler on F/A-18F Super Hornetin elektroniseen sodankäyntiin ja taktiseen häirintään erikoistunut versio, ja kriittinen osa Yhdysvaltain asevoimien ja sen liittolaisten puolustusta eri puolilla maailmaa. Growlerin suorituskyky mahdollistaa, että laivue saavuttaa kohteensa tulematta havaituksi. Boeingin mukaan Growler on maailman edistynein ja tällä hetkellä ainoa tuotannossa oleva, elektronista sodankäyntiä varten kehitetty hävittäjä.

”Suomen Ilmavoimat on Boeingin pitkäaikainen kumppani ja odotamme Ilmavoimien sadan vuoden historian juhlimista yhdessä”, sanoo Gene Cunningham, Boeing Defense, Space & Securityn myynnistä vastaava johtaja.

”Tavoitteenamme on jatkaa tätä kumppanuutta tulevaisuudessa F/A-18 Super Hornetilla.”

Lentonäytökseen osallistuvat kaksi EA-18G Growleria tulevat Yhdysvaltain laivaston Whidbey Islandin lentotukikohdasta (Electronic Attack Squadron VAQ-129) Washingtonin osavaltiosta.

Boeing tarjoaa F/A-18/E/F Super Hornet-monitoimihävittäjää Suomen HX-hankkeeseen, jossa korvataan nykyinen Ilmavoimien Hornet-kalusto monitoimihävittäjillä.

Lisätietoja: https://finaf100.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *