Vuoden lentoasema 2017: Ivalon lentoasema

Ivalon lentoasema

Ivalon lentoasema on valittu Finavian verkoston vuoden lentoasemaksi 2017. Kentän henkilöstö ja sujuvat palvelut saavat kehuja myös matkustajilta.

Tunnustus on järjestyksessään jo 28. Titteli on myönnetty Ivaloon aiemmin vuonna 2001.

Pohjois-Suomen aluejohtaja Veli-Pekka Pitkänen Finaviasta kertoo, että perusteina valinnalle olivat muun muassa esimiestyön huikea kehittyminen kaikilla toimialoilla sekä vahva sitoutuminen henkilöstön osalta.

– Ivalossa moniosaajuus on viety niin pitkälle kuin se lentoasemaympäristössä yleensä on mahdollista. Siellä hoituvat hienosti esimerkiksi kuormaus, jäänpoisto, ilmailun polttoainehuolto ja yhteistyö auto- ja rengastestaajien kanssa – sekä luonnollisesti myös normaalit lentoasemarutiinit, jotka Ivalon arktisissa olosuhteissa eivät ole aina helpoimmasta päästä, Pitkänen luettelee.

Ivalon lentoasema työllistää vakituisesti vajaat 20 henkilöä. Sesonkiaikana miehitys lähes kolminkertaistuu. Lentoaseman päällikkönä toimii Jarmo Pyhäjärvi.

Pohjoisen eksotiikka kiinnostaa ympäri vuoden

Asiakastyytyväisyys Ivalon lentoasemalla on erittäin korkeaa, mistä osoituksena on ensimmäinen sija Finavian lentoasemien asiakastyytyväisyyskyselyssä. Lentoaseman terminaali tarjoaa Lappiin suuntaaville matkailijoille ainutlaatuisen elämyksen sujuvalla palvelullaan sekä kauneudellaan. Terminaalissa voi viettää aikaa esimerkiksi keinutuoleissa tai loimuavan takkatulen ääressä.

Ivalo on Suomen ja koko Euroopan unionin pohjoisin lentoasema. Napapiirin pohjoispuolella sijaitsevalla kentällä koetaan niin talven kaamos kuin kesän yötön yökin.

Pohjoisen eksotiikka kiehtoo myös matkaajia ympäri vuoden. Päivittäisen Helsingin-yhteyden ohella turisteja tuovat Ivaloon kausittaiset lennot muun muassa Iso-Britanniasta ja Saksasta. Ivalon lentoasemalta on lisäksi loistavat linja-autoyhteydet eri puolille Pohjois-Lappia sekä lyhyt matka Norjaan ja Jäämerelle.

Finavian jätti-investointi kehittää kenttää entisestään

Ivalon lentoasema on vanhin Lapin kuudesta lentoasemasta. Paikkakunnalle avattiin jo vuonna 1943 sotilaslentokenttä, joka kuitenkin tuhoutui Lapin sodassa vuonna 1945. Kaupallinen liikenne alkoi kunnostetulta Ivalon lentoasemalta Rovaniemelle vuonna 1955. Vuonna 1973 valmistui lentoaseman pääkiitotie, joka pidennettiin nykyiseen 2 500 metrin mittaansa vuonna 1981.

Viime vuonna Ivalon lentoasema palveli yhteensä 210 566 matkustajaa, mikä tarkoitti matkustajamäärien kasvua 17 prosentilla vuoteen 2016 verrattuna. Terminaalirakennusta on laajennettu useaan otteeseen 1990-luvulla ja viimeksi vuonna 2016.

Parhaillaan Lapin lentoasemilla on käynnissä 55 miljoonan euron kehitysohjelma, joka mahdollistaa Lapin matkailun kasvun. Ivaloon rakennetaan investoinnin myötä uusia konepaikkoja. Matkustajatilat laajenevat lisäksi huomattavasti uuden matkatavara-aulan ansiosta.

Lisätietoja: https://www.finavia.fi/fi/lentoasemat/ivalo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *