Japanin hävittäjähanke on tietopyyntövaiheessa

Kuva: Tataquax

Kuva: Tataquax

Japanin puolustusministeriö on lähettänyt Mitsubishi F-2 -hävittäjiensä korvaamista koskevat tietopyynnöt. Ministeriö pyytää informaatiota kolmea vaihtoehtoa varten, jotka ovat uuden hävittäjätyypin rakentaminen, olemassa olevan hävittäjätyypin muokkaaminen tai hankinta ulkomailta.

Arvellaan, että ministeriö haluaa kokonaan uuden konetyypin, koska mikään tuotannossa oleva hävittäjätyyppi ei vastaa heidän etsimäänsä konetta, jonka pitäisi olla suuri, kaksimoottorinen, kykenevä pitkään lentoaikaan ja pystyvän kantamaan kuusi isoa ilmataisteluohjusta rungon sisäisessä asekuilussa. F-2 on ilmasta maahan -kykyinen hävittäjä, mutta uuden koneen tehtävät näyttävät liittyvän enemmän hävittäjätorjuntaan.

Pyyntö on lähetetty luultavasti Mitsubishi Heavy Industriesille, Mitsubishille, IHI:lle, Itochulle, Sumitomolle, Boeingille, BAE Systemsille, Dassaultille, Saabille ja Israel Aerospace Industriesille. Vastauksia odotetaan heinäkuun 5. päivään mennessä.

Japanin hallituksen on määrä päättää F-2-hävittäjien korvaamistavasta huhtikuussa 2018 alkavan tilikauden alussa. Uusi konetyyppi otetaan käyttöön noin vuonna 2030. (Pentti Perttula)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *