Kaivopuistossa järjestetään lentonäytös kesällä 2021

Kaivari 21

Suomen Ilmailuliitto kumppaneineen järjestää perjantaina 11.6.2021 Helsingin Kaivopuistossa ilmaisen lentonäytöksen. Kaivari 21 tuo Helsingin edustalle jälleen kattauksen huikeita esityksiä ja kaksipäiväiseen näyttelyyn mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa koko perheelle.

Lentonäytös lennetään Helsingin edustalla perjantai-iltana 11.6.2021. Tapahtuma levittäytyy maalle  ja ilmatilaan.  Näytöksessä esiintyy niin siviili-ilmailun klassikoita kuin nykypäivän kalustoa. Maanäyttely on avoinna perjantain lisäksi lauantaina 12.6. Helsinki-päivänä. Tapahtuman innoittajana on monien mieleen painunut Suomen Ilmailumuseon järjestämä, peräti 130 000 katsojaa Helsingin rannoille kerännyt Kaivopuiston Lentonäytös 2017.

Kaivari 21 tavoittelee edellisen Suomen ennätyksen rikkomista maailmanluokan ohjelmalla ja jännittävillä oheistapahtumilla. Kaivopuiston näyttely toteutetaan aiempaa laajemmalle alueelle.

Kaivari 21 ajoittuu HX-hankkeen kannalta mielenkiintoiseen hetkeen. Valtioneuvoston hankintapäätös on odotettavissa vuoden 2021 jälkimmäisellä puoliskolla.

– Kesäkuun tapahtuma-aikaan tilanne lienee vielä avoin, mutta lopulliset tarjoukset on jätetty. Veronmaksajille tarjoutuu näin hieno tilaisuus nähdä koko viisikko vielä kerran yhdessä ja samassa tapahtumassa, kertoo Kaivari 21:n tapahtumajohtaja  Markku Kyyrönen.

Kaivopuistolla on perinteensä ilmailunäytösten tapahtumapaikkana. Lentonäytöksen esiintyjistä ja muusta päivittyvästä ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin.