Suomelta mittava avustuspaketti Ukrainaan

Ukraina

Tasavallan presidentti on hyväksynyt Suomen kahdennentoista avustuspaketin Ukrainalle. Uusin puolustustarvikepaketti on arvoltaan suurempi kuin kaikki aiemmat yhteenlasketusti. Suomi toimittaa Ukrainaan raskasta aseistusta ja ampumatarvikkeita.

Lähetyksen sisältämien suorituskykyjen korvaamisen arvioidaan maksavan Suomelle yli 400 miljoonaa euroa. Kaikkien Suomen Ukrainalle toimittamien puolustustarvikepakettien korvattava arvo on viimeisimmän paketin myötä 590 miljoonaa euroa.

– Ukraina tarvitsee edelleen tukea puolustustaistelussaan. Nyt lähetettävä kokonaisuus puolustustarvikkeita on tähän asti päättämistämme selvästi suurin, kertoo puolustusministeri Mikko Savola.

Operatiivisista syistä sekä avun turvallisen perillemenon takaamiseksi avun sisällöstä, toimitustavasta tai aikataulusta ei tiedoteta tarkemmin. Lisäavussa on huomioitu sekä Ukrainan tarpeita että Puolustusvoimien resurssitilannetta.

Myös yksityishenkilöt voivat kantaa kortensa kekoon. Suunnattua apua Ukrainan puolustusvoimille, terveydenhuoltoon tai jälleenrakennukseen voi lähettää erityisesti Ukrainan hallituksen avustussivuston kautta osoitteessa https://u24.gov.ua.

Henkilökohtaisia räjähtäviä terveisiä voi lähettää esimerkiksi tykistökranaattien ja -rakettien mukana. Terveisten hinnat ovat alkaen 200 dollaria ja tuotot käytetään ukrainalaisten yksiköiden varustamiseen: https://signmyrocket.com.