Tampere-Pirkkalan lentoaseman remontti pähkinänkuoressa

Tampere-Pirkkalan lentoasema
Tampere-Pirkkalan lentoasema

Finavian useita kuukausia kestänyt kehitys- ja peruskorjaushanke Tampere-Pirkkalan lentoasemalla on valmistunut. Yli 17 miljoonan euron investointi nostaa kentän kapasiteettia ja tukee näin koko Pirkanmaan elinvoimaisuutta ja saavutettavuutta. Air Baltic teki ensimmäisen reittilennon avautuneelta asemalta.

– Lentoasemamme on nyt loistokunnossa. Toivotamme pirkanmaalaiset tervetulleiksi käyttämään entistä ehompaa kotikenttäänsä. Tampere-Pirkkalasta on erinomaiset yhteydet kolmeen tärkeään lentoliikennekeskukseen eli hubiin: Helsinkiin, Riikaan ja Tukholmaan. Niiden kautta avautuvat loistavat yhteydet ympäri maailmaa. Suoraan Tampereelta lennetään Bremeniin, Budapestiin ja syksystä alkaen Malagaan, iloitsee Finavian aluejohtaja ja lentoaseman päällikkö Mari Nurminen.

Finavia investoi Tampere-Pirkkalan lentoliikennealueiden uudistamiseen yhteensä yli 17 miljoonaa euroa. Asematason laajentaminen ja kiitotien uudistaminen nielivät 15 miljoonaa euroa. Lisäksi uusittiin kiitotien mittarilähestymisjärjestelmä (ILS) ja parannettiin tarkkuuslähestymismenetelmiä kahden miljoonan euron edestä.

– Uusien, leveiden kääntöpaikkojen ansiosta pystymme palvelemaan myös laajarunkokoneita. Peruskorjauksessa päästiin uusimaan myös kenttävalaistus energiatehokkaaseen led-teknologiaan ja parantamaan jäänestoaineiden talteenottoa ja suojauksia. Uudet ILS-laitteet parantavat lentoliikenteen operointimahdollisuuksia myös huonoissa sääolosuhteissa, kertoo Nurminen.

– Näin laaja kehitys- ja peruskorjaushanke on aina iso ponnistus, sillä valmistumista määrittävät tiukat aikataulut ja töitä tehdään haastavissa olosuhteissa, sanoo Nurminen.

Huhtikuussa käynnistynyt remontti valmistui 12. elokuuta. Sotilas- ja yleisilmailu käynnistivät operaationsa uudistuneelta kiitotieltä heti samana päivänä.

 

Tampere-Pirkkalan lentoaseman kehitys- ja peruskorjausohjelma

Päällystettävä alue: 330 000 m² (50 jalkapallokentällistä)

Asematason laajennus: 22 000 m²

Kaksi uutta kiitotien kääntöpaikkaa: 8 000 m²

Maaperäsuojaus jäänpoistoa varten: 8 000 m²

Sähkö- ja telekaapelointeja: 10 000 m

Asfalttimassaa: 60 000 tonnia

Uusi rullaustie: 150 m

Uusia led-valoja: 150 kpl

Uusia glykolipumppaamoja:   2 kpl

Uusi ILS -järjestelmä: 1 kpl

Työmaalla töissä: 100 henkilöä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *