Timo Hyvönen valittiin uudelleen Suomen Ilmailuliiton puheenjohtajaksi

DC-3. Kuva: Rich Cooper

Ilmailuliiton sääntöjen mukaisessa määräajassa tuli yksi esitys hallituksen puheenjohtajaksi ja kaksi esitystä hallituksen jäseniksi. Syyskokous valitsi ilman vaalia liiton puheenjohtajaksi vuosiksi 2022 ja 2023 Timo Hyvösen ja hallituksen jäseniksi Hannu Hirsimäen ja Janne Vasaman.

Syyskokouksessa järjestettiin vaali yhdestä avoinna olevasta hallituksen jäsenen paikasta. Sampsa Jyrkynen valittiin hallitukseen äänin 1146. Toinen ehdokas, Juha Lampi sai 284 ääntä.

Vuonna 2021 valitut hallituksen jäsenet Kokkonen, Lindberg ja Tervonen jatkavat hallituksessa vuoden 2022. Vuonna 2020 valittujen Lehtosen, Sinervän ja Vasaman toimikausi hallituksessa päättyy tämän vuoden lopussa – joskin heistä Vasama siis asettui uudelleen ehdolle ja valittiin hallitukseen.

Päätökset tehtiin 13.11.2021 Ilmailuliiton syyskokouksessa, johon edustajat osallistuivat sekä Vantaalla Ilmailumuseossa että etäyhteyksillä.

Kiitos luottamuksesta

– Kuluvan kauden alussa jouduimme hallituksen kanssa ratkomaan merkittäviä haasteita IT-järjestelmien ja rahoituksen puolella. Kiitänkin kaikkia eteenpäin kannustaneita vaikeissa tilanteissa ja erityisesti luottamuksesta jatkaa tässä tehtävässä! Olemme hallituksen kanssa saaneet nyt suunniteltua hyvin tulevaa. Olemme ponnistaneet eteenpäin uusia asioita ilmailun edistämiseksi ja erityisesti nuorison tuomiseksi lajin pariin. Esimerkkeinä näistä ovat nuorisohanke SIL Eagles ja moottorilentäjien Lentopaikkakisa, joita edistämme jatkossakin valtakunnallisesti, kerhojen tueksi, uudelleen valittu puheenjohtaja Timo Hyvönen kertoi kokouksen jälkeen.

– Ilmailun kokonaismäärä on perinteisissä lajeissa laskenut. En halua jäädä historiaan Ilmailuliiton puheenjohtajana, jonka aikana yleisilmailu Suomesta loppuu. Siksi lentopaikkojen ja erityisesti polttoainehuollon tilanne ovat jatkossakin erityisen huomiomme piirissä. Ilmailu-urheilun lajiliitolle hyvä tavoite on, että jokaisessa Suomen kunnassa olisi vähintään yksi lentokenttä, muiden urheilu- ja harrastelajien tyyliin. Tulevaan kauteen lähden toteuttaen tunnistettuja arvojamme: kannustaen kaikkia ilmailuun ja edistäen monipuolisuutta sekä lajien että jäsentemme keskuudessa ja tietenkin pitäen aina ilmailun riemun esillä. Onhan ilmailu aivan mahtavaa puuhaa! Timo Hyvönen sanoo.