TIY rakensi purjelentosimulaattorin

Tampereen Ilmailuyhdistyksen jäsenet ovat urakoineet pitkän tovin rakentaessaan yhdistyksenkäyttöön uutta purjelentosimulaattoria. Urakka on lopulta valmistunut ja TIY esitteli työnsä jälkeä Jämillä pohjoismaisen purjelentopäivän yhteydessä.

Simulaattori on rakennettu ASW 24-purjekoneen eturunkoon ja käyttää X-Plane-simulaattoriohjelmistoa. Simulaattorissa on käytetty pelkästään koneen alkuperäisiä ohjaimia, joten se on tekijöidensä mukaan ohjaamoltaan varsin autenttinen. Simulaattorin teknisissä ratkaisuissa on haettu myös liikuteltavuutta, jotta sitä voidaan käyttää eri tapahtumissa. Siksi esimerkiksi näyttöratkaisu on perinteisempää luokkaa.

Simulaattori oli lanseerauksessaan varsin suosittu ja sillä kävi lentämässä kymmeniä vieraita samalla kun ulkona lennettiin purjelennon esittelylentoja.

Simulaattoria käyttää seuraavaksi taitolentokurssi, jonka jälkeen se palaa Tampereelle. Talven mittaan simulaattoria käytetään myös erilaisissa yleisötapahtumissa. Keväällä simulaattoria käytetään uusien purjelentäjien koulutuksessa ennen oikealla koneella suoritettavaa lento-osuutta.

Kuvat: Sorin Lingureanu

Lisätietoja: http://www.tiy.fi/

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *