Maasotaa lentonäytöksessä? Nämä miehet siellä rymistelevät!

Panssarikilta

Lentonäytös on muutakin kuin vain taivaalla kiitäviä lentokoneita. Tavaraa ja näytteillepanijoita täytyy olla ihailtavissa myös maanäyttelyssä, ja joskus maassakin tapahtuu. Kiitotiellä saattaa kiitää superauto tai Formula 1, ja Jämi Fly In -näytöksessä on nähty muutamana vuonna jopa leikkimielisiä taistelunäytöksiä.

Jämin maanäytöskalusto on yleensä yksityishenkilöiden omistamaa ja he saapuvat paikalle nauttimaan näytösviikonlopusta siinä missä muutkin, vain vähän isommilla kulkuneuvoilla. Jotkut ovat saapuneet vanhoilla armeijan maasto-kuorma-autoilla, telavaunuilla, vetotraktoreilla ja jopa rynnäkkövaunuilla. Eivätkä ne pysy ajokunnossa itsestään, vaan toimintaan tarvitaan muun muassa Panssarikillan taitavaa apua.

 

Juha Korkeila Panssarikillasta kertoo, että miksi lentonäytöksessä on myös maakalustoa ja mikä porukka Panssarikilta oikein on:

Lisätietoja: http://www.panssarikilta.fi/

 

Jukka Hakosalo saapui näytökseen omalla BMP-1-rynnäkkövaunullaan. Neuvostovalmisteisella taisteluvaunulla ajettiin näytöksessä sekä yleisön edessä että yleisön kanssa, sillä halukkaat pääsivät välillä kyytiinkin:

 

Ja pitäähän näytöksissä olla myös lentokonemoottoreita, myös maassa. Vaikka ei tällä kertaa päästykään pöräyttelemään:

 

Videot ja teksti: Jukka O. Kauppinen

 

Isoilla vehkeillä möyrimistä:

 

 

Lisää Siivet-lehden videoita videokanavaltamme osoitteesta https://www.youtube.com/user/Siivet1986/.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *