Siivet 4/2022 ilmestynyt!

Siivet 4/2022
Siivet 4/2022

Hyviä uutisia kaikille ilmailun ystäville! Uusi Siivet-lehti on julkaistu! Vuoden 2022 neljäs numero tuo tuulahduksen lentävää luettavaa: uusimman lehden pääartikkelissa kenraali Kim Jäämeri avaa Suomen puolustuksen kehitystä ja tilannetta Venäjän vastaisella rajalla nyt ja tulevaisuudessa. Lisäksi uudistuneessa Siivet-lehdessa käsitellään Ilmavoimien F-35-hävittäjähankinnan kulkua ja käänteitä. Miten uuden hävittäjän valinta sujui Puolustusvoimien näkökulmasta. Eikä siinä suinkaan kaikki.

Tutustu lehden tarkkaan sisällysluetteloon täällä: Siivet 4/2022.

Siivet 4/2022 – F-35 on Suomen puolustuksen ydin

Siivet 4/2022 – HX-hankkeen jälkitunnelmat

Numerossa 4/2022 on paljon tuhtia ja syvälle menevää asiaa ilmailusta ja Ilmavoimista, omista ja muiden, siviilisellaisesta ja sotilaallisesta. Tutustumme muun muassa maailman käynnissä oleviin hävittäjähankintoihin, F-35-koelentäjän työpäivän, Porin lentonäytöksen kohokohtiin ja kuinka suomalaiset Fouga-lentäjät vierailivat Neuvostoliitossa antamassa näyttöä taidoistaan.

Lisäksi lehdessä on muun muassa juttuja aiheista:

  • Ukrainan tuki avaruudessa – Satelliitit Ukrainan sodassa
  •  Ilmailuhistorian outouksia: Hurricanen unohdettu jälkeläinen Hawker Tornado
  • Ilmailuhistorian outouksia: Baade 152 – taivaiden Trabant
  • Ju 88 -lentäjä Martti Perälä: Lentomestari loppuun saakka
  • Pintaliitoa sähköllä – Kaupallinen vesilentokoneliikenne
  • Tavoite: hiilineutraali ilmailu

Sisällysluettelon löydät kokonaisuudessaan täältä: Siivet 4/2022.

Siivet 4/2022 – suomalaiset Fouga-lentäjät Neuvostoliitossa

Siivet-kesto- tai vuositilaus on tuhti, kerosiininkatkuinen paketti. Reilusti yli 300 sivua tuoreita artikkeleita vuodessa naurettavan edulliseen 59,50 euron hintaan. Me toimituksessa emme tee lehteä rikastuaksemme, vaan rakkaudesta lajiin. Siksi Siivet on Suomen kovatasoisin ilmailulehti.

Jos jostain kumman syystä et ole tilannut lehteä ja siten päässyt nauttimaan laatuluettavasta, niin sehän korjautuu helposti Tilaa-sivulla.

Pieni toive: jos Siivet-lehteä ei näy lehtipisteidenne hyllyllä, niin huomauttakaa toki puutteesta kaupalle! Onhan se surkeaa, jos lehden irtonumeroiden jakelu ja näkyvyys tökkii. Muistakaa myös tehdä meille osoitteenmuutos.

Mukavia lukuhetkiä toivottaa Siivet-porukka!

Siivet 4/2022 – pintaliitoa sähköllä

Siivet-lehti ilmestyy myös digitaalisesti

Lehtien lukemiseen ja ostamiseen tarvitset vain Issuu- tilin. Sen voi luoda vaivattomasti vaikkapa Facebook- tai Google-tunnuksilla tai haluamallaan sähköpostilla. Voit tämän jälkeen kirjautua Issuuhin mistä ja millä tahansa ja lukea ostamasi lehdet haluamallasi laitteella. Android– ja Apple/iOS-järjestelmiin löydät oikean lukuohjelman asentamalla Issuu/Issuu App -ohjelman niiden latauskaupoista.

Osa lehden irtonumeroista on tarjolla edullisella digitaalisella tutustumishinnalla. Aikoinaan tarjolle tulee myös tilausmahdollisuus sekä lehden vanhempia numeroita. Valitettavasti Siivet-lehden tavallinen tilaus ei sisällä ainakaan toistaiseksi digitaalisia lehtiä. Mikäli digitaalilehdelle on kysyntää ja tilausjärjestelmien yhdistäminen on teknisesti mahdollista, niin tämä pyritään toki toteuttamaan.

Tutustu digilehteen täällä: https://issuu.com/siivet-wings

Siivet 4/2022 – lentomestari Martti Perälä

Siivet 4/2022 – Harppisaksan epäonnistunut lentävä Trabant

Siivet 4/2022 – maailman hävittäjähankinnat