Droonilennätyksen maailmancup alkaa maaliskuussa Oulussa

Toista kertaa järjestettävä Race of Drones Oulu tuo kaupunkiin droonilennätyksen kansainvälisesti kovimman kärjen. Droonie kilpailullinen lennättäminen on yksi nopeimmin kasvavista urheilulajeista maailmalla.

Race of Drones Oulu on ensimmäinen kansainvälisen ilmailuliiton (FAI) vuodelle 2020 julkaisemista 19 maailmancupista – ja ainakin toistaiseksi Suomen ainoa. Kaikille avoin tapahtuma järjestetään Ouluhallissa perjantaina 13. maaliskuuta.

Droonilennätyksen maailmancupin käynnistävään Race of Drones Oulu -kilpailuun tuli yhden vuorokauden aikana neljäkymmentä ilmoittautumista. Kisaajia on osallistumassa 14 eri maasta Kiinaa, Filippiinejä ja Marokkoa myöten. Kaikkiaan ilmoittautuneita on 47.

”Kiinnostusta on ollut, koska ajankohta on hyvä. MM-kilpailut olivat juuri ennen vuodenvaihdetta, ja suurin osa maailmancupin muista kilpailuista on vasta kesällä. Tästä kilpailusta tulee varmasti vähintään yhtä kovatasoinen kuin viime vuonna”, uumoilee FPV Finlandin puheenjohtaja Ari-Pekka Repo.

Näillä näkymin kilpailuun osallistuu esimerkiksi viime vuonna ensimmäisen Race of Drones Oulun voittanut Tomass Petersons Latviasta sekä useita ammattilaistasolla kilpailevia ja MM-taistoissa menestyneitä.

Laji kasvattaa suosiotaan myös Suomessa

Droonilennätyksessä kilpailijat ohjaavat droonejaan kauko-ohjaimilla ja reittiä seurataan FPV-virtuaalisilmikon kautta. Dronit lentävät jopa 200 kilometrin tuntivauhtia.

”Kalusto kehittyy koko ajan tehokkaammaksi ja lennättäjät taitavammiksi”, Ari-Pekka Repo kuvailee.

Laji on nousussa myös Suomessa: kansallisia kilpailuja järjestetään, ja maajoukkue on pärjännyt hyvin maailmancupissa.

Perjantaina 13. maaliskuuta kello 10–18 Ouluhallissa järjestettävä Race of Drones Oulu on kaikille avoin ja maksuton. Kilpailua juontaa Oulun Suurlähettiläs, jonka roolissa nähdään Ernest Lawson.

BusinessOulu järjestää Race of Drones Oulun yhteistyössä FPV Finlandin kanssa. Kilpailu on osa ammattilaisliiga FAI Drone Racing World Cupin tapahtumia.

Lisätietoja: https://rod.oulu.com