Eurofighter lupaa Suomelle täyden pääsyn koneen salaisuuksiin

Red Arrows ja Eurofighter Typhoon.

Suomen hävittäjäkisaa käydään monella eri rintamalla. Yksi näistä on eri valmistajien tarjoama vaihtelevantasoinen pääsy koneiden teknologian ja ohjelmistojen ytimeen, samoin kuin teollinen yhteistyö. Eurofighterin valmistaja lyö pöytään kovia lupauksia, sillä he lupaavat Suomelle täydellistä pääsyn Typhoonin salaisuuksiin.

”Teemme koneeseen kaiken mitä Suomi haluaa”, lentokonevalmistaja alleviivaa avointa suhtautumistaan HX-hankkeen konevalinnassa ja huomauttaa, että ”eihän siinä vielä edes kaikki. Eurofighter-hanke tarjoaa Suomelle myös erinomaisia mahdollisuuksia päästä osaksi Eurofighterin ekosysteemiä haluamannalle tasolla.”

Siinä missä HX-hankkeen kilpailevilla konetyypeillä voi olla erilaisia rajoituksia esimerkiksi ohjelmistojen lähdekoodin ja koneen muokkaamisen suhteen, Eurofighterin luvataan olevan täysin Ilmavoimien ja Suomen teollisuuden muokattavissa.

Teollisella rintamalla Eurofighter lupaakin kattavalla mahdollisuuksia aina koneen kehittämiseen osallistumisesta kansainväliseen tuki- ja huoltotoimintaa, samoin kuin Typhoonien kokoamiseen tai jopa valmistamiseen Suomessa.

”Konetyypillä on enemmän arvoa Suomelle, kun saatte sen mukana esimerkiksi koneen ohjelmistot ja lähdekoodit, joiden avulla voitte kehittää konetta itse omien tarpeittenne mukaan. Suomi voi myös osallistua koneen tulevaan kehitystyöhän ja päivityksiin.”

”Suomella on täysi vapaus työstää koko konetta. Siinä ei ole suljettuja järjestelmiä, joihin käyttäjät eivät saa koskea.”

Lisätietoja: https://www.eurofighter.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *