Uusi Saab GlobalEye-tutkakone ensilennolla

Saab GlobalEye
Saab GlobalEye

Saabin toisen GlobalEye-varhaisvaroitus- ja valvontalentokoneen (AEW&C) ensilento suoritettiin onnistuneesti 3.1.2019.  GlobalEye nousi ensilennolleen Saabin lentokentältä Linköpingistä 3.1. kello 12:00 Suomen aikaa. Monipuolisella sensorivalikoimalla, kuten Erieye ER -tutkalla varustettu, muunnettuun Bombardier Global 6000 -lentokoneeseen perustuva GlobalEye suoritti 2 tuntia 54 minuuttia kestäneen koelennon ja keräsi sen aikana erilaisia koelentotietoja.

”Tämän päivän onnistunut ensilento on uusi tärkeä askel GlobalEyen kehityksessä. Saimme alkuperäisen sopimuksen vuoden 2015 lopulla, suoritimme ensilennon ensimmäisellä koneella maaliskuussa 2018 ja nyt meillä on jo toinen kone ilmassa vain yhdeksän kuukauden kuluttua siitä. Tällainen tehokkuus on Saabille tunnusomaista”, sanoo Saabin Surveillance-liiketoiminta-alueen johtaja Anders Carp.

Saab GlobalEye

Saab GlobalEye

GlobalEye tarjoaa pitkän havaintoetäisyyden sekä lentoajan ja antaa mahdollisuuden toteuttaa useita rooleja, kuten etsintä- ja pelastusoperaatioita, rajavalvontaa ja sotilaallisia operaatioita. GlobalEyen ensimmäinen asiakas on Yhdistyneet arabiemiirikunnat, jossa ratkaisu on saanut nimen Swing Role Surveillance System (SRSS).

Lisätietoja: www.saab.fi

Lisätietoja: www.saabgroup.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *