F-35-häivekone Tikkakosken näytöksessä – mutta vain maassa

F-35 Lightning II. Kuva: Lockheed Martin Aeronautics / Angel DelCueto

HX-hankkeen kuuma peruna, Lockheed Martinin F-35 Lightning II -häivehävittäjä on saapuu Tikkakosken Ilmavoimat 100 vuotta -juhlalentonäytökseen, tosin ei lentävässä muodossa. Mielipiteitä vahvasti jakava ilmailuteknologian uusinta uutta edustava kone on näet läsnä sekä ohjaamosimulaattorina että täysikokoisena makettina.

F-35:n maketti on yksi yhteen aidon koneen kanssa, ja lentonäytösvieraat voivat koneen muotojen kummastelun lisäksi nousta katsomaan koneen ohjaamojärjestelyjä.

F-35 Lightning II. Kuva: Lockheed Martin Aeronautics / Angel DelCueto

F-35 Lightning II. Kuva: Lockheed Martin Aeronautics / Angel DelCueto

Edellisvuosien tapaan näytösvieraat voivat myös seurata F-35:llä lentämistä ohjaamosimulaattorilla. Hieno simulaattori antaa hienoisen käsityksen koneen toiminnasta ja käytöksestä, joskin näytöskäytössä simulaattori tuskin antaa likimainkaan todellista kuvaa sen aidosta suorituskyvystä.

Lockheed Martin tuo Suomeen myös F-35-koelentäjä Billie Flynnin, jolla on suorittanut koelentoja kaikilla F-35:n malleilla. Flynnillä on takataskussaan myös F-18 Hornetin kelpoisuus, joten häntä kannattaa jututtaa jos herran bongaa näytöksen aikana.

Lisätietoja: http://finaf100.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *