Kaivopuiston näytöstä rakennettiin 3 viikkoa

Kaivari 2021
Kaivari 2021

Kaivopuistossa ensi perjantaina ja lauantaina tapahtuva kesän suurin ilmailutapahtuma, Kaivopuiston lentonäytös, on valtavan yhteisen urakan tulos. Tapahtumaa on rakennettu kaikkiaan kolme viikkoa, mutta suunnittelutyö aloitettiin jo vuosi sitten

Valtava urakka kahta päivää varten, mutta sellaistahan tämä ilmailutyö on. Näytöksen taustalla on noin 10 henkilön ydinryhmä, mutta näiden lisäksi esimerkiksi Helsinki-Vantaalla työskentelee koko tapahtuman ajan 15 henkilöä. Näiden lisäksi mukana on runsain mitoin talkoolaisia.

”Olemme kalustaneet Kaivopuistosta 3,5 hehtaaria aluetta. Näytteilleasettajat ovat rakentaneet yli 3000 neliötä”, kertoo tapahtuman johtaja Markku Kyyrönen.

”Meillä on ollut mielettömän hyvä tuuri rakennussään kanssa”, Kyyrönen jatkaa ja toteaa, että kelit näyttävät jatkuvan hyvinä myös näytökseen.

Ja kaikki tämä pitäisi purkaa vain neljässä päivässä. Omanlaisensa urakka sekin.

Koronaturvallisen tapahtuman järjestäminen on tietenkin omanlaisensa haaste. Pelkkä terveysturvallisuussuunnitelma on neljä sivua pitkä, ja tapahtumaa vedetään määräysten mukaisesti. Alue ja esittelypisteet on suunniteltu viranomaisten kanssa, ja esimerkiksi teltoilla on kontrolli, ettei niihin oteta sisään liikaa ihmisiä kerralla. Maskeja ja käsidesiä on tarjolla lavoittain. Tärkeimmiten näytöksen katsomisalue on kuitenkin koko eteläisen Helsingin kokoinen – kun pelkällä näytössektorillakin on pituutta kaksi kilometriä, niin ”jokainen kyllä löytää oman turvallisen paikkansa.”

Lisätietoja: https://kaivari21.fi/