Kirjat: Kahleista maan – Ilma-akrobaatteja ja pilvien huimapäitä

Pieni kirja-esittely teoksesta Kahleista maan – Ilma-akrobaatteja ja pilvien huimapäitä, kirjoittanut Harri Mustonen ja julkaissut Koala Kustannus.

 

 

Tilaamalla Siivet-lehden Youtube-kanavan autat meitä tekemään ilmailuvideoita jatkossakin. Tilaa se kätevästi tästä: https://www.youtube.com/user/Siivet1986?sub_confirmation=1

Lisää suomenkielisiä videoita: https://www.youtube.com/playlist?list=PLO3-t4nT9qWdNYTd8gxTOhWrztkPzJYU-

Kahleista maan – Ilma-akrobaatteja ja pilvien huimapäitä
(C) Jukka O. Kauppinen 2020

 

Kahleista maan – Ilma-akrobaatteja ja pilvien huimapäitä

Harri Mustonen

Koala Kustannus

Lentosirkus Pilvien huimapäät kiersi maata 50-luvun alussa esittäen henkeäsalpaavia numeroita, joita saapui seuraamaan tuhansittain ihmisiä. Kesäisin näytöksiä pidettiin lentokentillä ja talvisin järvien jäiltä suoritetut esitykset sekä lennätykset toivat viihdettä syrjäisienkin seutujen asukkaille. Lentosirkuksen henkilökunta – ilma-akrobaatit, laskuvarjohyppääjät, lentäjät ja mekaanikot – olivat nuoria ilmailijoita ja varsinkin heidän talvikiertueensa ankarissa olosuhteissa etsivät vertaansa jopa maailmanlaajuisesti.

Kahleista maan on sinivalkoinen ilmailutarina Suomesta, jolloin rakennettiin sotien jälkeistä parempaa tulevaisuutta. Sitä tekivät myös nämä nuoret huimapäät, jotka itseään säästämättä halusivat kohottaa ilmailun sodan aiheuttamasta aallonpohjasta – ylös huumaavaan korkeuteen.

Kahleista maan on toimittaja, tietokirjailija Harri Mustosen neljäs teos. Mustonen on kirjoittanut artikkeleita ilmailusta ja etenkin ilmailun historiasta useisiin aikakauslehtiin. Esikoisteoksestaan Harmon-lentäjät hän sai Vuoden 2015 ilmailukirja -kunniamaininnan.