Kolmoiskameralla varustettu kuvauskopteri DJI Mavic 3 Pro

DJI Mavic 3 Pro Cine

Uusi DJI Mavic 3 Pro on valmistajansa mukaan maailman ensimmäinen kolmoiskameralla varustettu kuvauskopteri. Kuvakopteri sisältää yhden Hasselblad- ja kaksi teleobjektiivia, 43 minuutin lentoajan akun, monisuuntaisen väistötekniikan sekä kahdeksan kilometrin kantaman.

Kolmoiskamerajärjestelmän objektiivien 24, 70 ja 166 millimetrin polttovälien avulla kuka tahansa voi kuvata luovia huipputason videoita ja valokuvia. Olipa kyseessä ympäristön kuvaaminen laajakulmaisella näkymällä tai kohdistaminen yhteen tiettyyn kohteeseen, erilaiset kameraobjektiivit tuovat kuvaajalle täyden hallinnan oman ainutlaatuisen tarinansa kertomiseen.

DJI Mavic 3 Pro -kuvauskopterin pääkamerana toimii edelleen 4/3 CMOS Hasselblad -objektiivi. Se tukee 12-bittisiä RAW-kuvia jopa 12,8 askeleen alkuperäisellä dynaamisella alueella. Kamera kykenee 5,1K-videotallennukseen 50 kuvan sekuntinopeudella tai DCI 4K -videotallennukseen 120 kuvan sekuntinopeudella.

Kuvauskopterin keskikokoinen teleobjektiivi vastaa 70 millimetrin kinokameraa ja sopii useisiin kuvaustilanteisiin sen 1/1,3 tuuman CMOS-kennon ja kolminkertaisen optisen tarkennuksen avulla. Se pystyy kuvaamaan 48 megapikselin valokuvia ja tallentamaan 4K-videota 60 kuvan sekuntinopeudella D-Log M -väriprofiililla.

Toinen teleobjektiivi vastaa 166 millimetrin kinokameraa ja tehostaa kopterin kuvauskykyjä 1/2 tuuman CMOS-kennolla ja f3.4-aukolla. Se tukee 4K-videotallennusta 60 kuvan sekuntinopeudella seitsenkertaisella optisella tarkennuksella ja 12 megapikselin valokuvilla. Hybriditarkennus mahdollistaa jopa 28-kertaisen suurennoksen, jonka ansiosta kopteria ei tarvitse lennättää lähellä haastavia kohteita.

DJI Mavic 3 Pro -kuvauskopterin ja ohjaimen välinen langaton O3+ -yhteys mahdollistaa reaaliaikaisen videokuvan lähettämisen 1080p-tarkkuudella 60 kuvan sekuntinopeudella. Lentäminen on myös turvallista, koska kuvauskopteri ehkäisee törmäykset edestä, takaa, alta ja yläpuolelta. Kehittyneen APAS 5.0 -järjestelmän ansiosta esteiden väistely onnistuu myös kovassa vauhdissa. Ohjaaja voi lennättää kopteria jopa 43 minuuttia yhdellä latauksella.

DJI Mavic 3 Pro Cine -kopterimalli tarjoaa monipuoliset vaihtoehdot ammattimaisille kuvaajille. Kaikki kolme kameraa tukevat Apple ProRes 422 HQ-, Apple ProRes 422- ja Apple ProRes 422 LT -videoformaatteja. Kopterissa on myös sisäänrakennettu yhden teratavun SSD-tallennustila ja 10 gigabitin Lightspeed-kaapeli, jotka helpottavat ammattimaista työprosessia.

DJI Mavic 3 Pro -kuvauskopteriin voi hankkia monia lisätarvikkeita, joiden avulla lennättäminen on mukavampaa ja turvallisempaa. Pro-malli on myös yhteensopiva monien aiempien Mavic 3 -tarvikkeiden kanssa.

Hinta ja saatavuus

DJI Mavic 3 Pro tulee myyntiin neljänä eri versiona. DJI Mavic 3 Pro (DJI RC) tulee myyntiin 2 169 euron kuluttajahintaan ja se sisältää kuvauskopterin lisäksi näytöllisen DJI RC -ohjaimen. DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo (DJI RC) tulee myyntiin 2 899 euron kuluttajahintaan ja se sisältää kuvauskopterin ja näytöllisen DJI RC -ohjaimen lisäksi kaksi lisäakkua, niiden 100 watin latausyksikön, kuusi roottorilapaa, ND-suodatinsetin ja kantolaukun. DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo (DJI RC PRO) tulee myyntiin 3 619 euron kuluttajahintaan ja se sisältää kuvauskopterin ja ammattitason näytöllisen DJI RC PRO -ohjaimen lisäksi kaksi lisäakkua, niiden 100 watin latausyksikön, kuusi roottorilapaa, ND-suodatinsetin ja kantolaukun. DJI Mavic 3 Pro Cine Premium Combo tulee myyntiin 4 769 euron kuluttajahintaan ja se sisältää Cine-kuvauskopterin ja ammattitason näytöllisen DJI RC PRO -ohjaimen lisäksi kaksi lisäakkua, niiden 100 watin latausyksikön, kuusi roottorilapaa, ND-suodatinsetin ja kantolaukun.