Muumit lentävät Finnairin A350:lla

Muumit ja Finnair A350.

Finnair täyttää sata vuotta marraskuussa 2023. Yksi merkkivuoden ensimmäisistä asiakkaille näkyvistä tapahtumista on, että kahden Finnairin Airbus A350 -lentokoneen kyljet koristellaan rakastetuilla muumihahmoilla. Muumipeikkoa ja Niiskuneitiä esittävä kuva on teipattu rekisterinumerolla OH-LWP ja OH-LWO oleviin Airbus A350 -koneisiin. Koneet tulevat vuoden kuluessa lentämään moniin eri Finnairin kaukokohteisiin, esimerkiksi Tokioon, Dallasiin ja Bangkokiin.

“Finnairin tarkoitus on rikastuttaa elämää yhdistämällä maailmaa, ja tämä on myös merkkivuotemme teema. Yhteisöllisyyttä, yhdessäoloa ja seikkailuja rakastavat muumit sopivat erinomaisesti juhlistamaan satavuotista taivaltamme”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner. “Merkkivuosi näkyy asiakkaillemme myös monin muin tavoin, kun muistelemme historiaamme ja katsomme samalla vahvasti tulevaisuuteen.”

“Olemme tehneet Finnairin kanssa yhteistyötä 1990-luvulta saakka ja olemme iloisia, että muumit tulevat jälleen Finnairin lentokoneisiin”, sanoo Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström. “Muumihahmojen brändi edustaa suvaitsevaisuutta, hyväksyntää ja ystävyyttä, joiden perustalle pohjoismaiset yhteiskunnat rakentuvat. Nämä arvot näkyvät myös muumien halausta esittävässä kuvassa lentokoneiden kyljessä.”

Muumeja on nähty Finnairin lentokoneiden kyljissä viimeksi 1990-luvulla. Muumikuvioinnin teippauksen on tehnyt Hongkongissa Finnairin kumppani HAECO.

Lisäksi Finnairin tekniikka Helsinki-Vantaalla on maalannut juhlavuoden englanninkielisen sloganin “Bringing us together since 1923” kolmen muun Airbus-koneen kylkeen. Näiden koneiden rekisterinumerot ovat OH-LWR (A350), OH-LXM (A320) ja OH-LXK (A320).

Finnair kutsuu nyt muumien ja lentokoneiden ystäviä jakamaan muumikoneiden kuvia ja videoita Instagramissa hashtagilla #finnairmoomin. Finnair valitsee sisältöä jakaneiden keskuudesta yhden voittajan, joka saa palkinnoksi businessluokan lennot kahdelle henkilölle valintansa mukaan joko Helsinkiin tai Tokioon.

Lisätietoa kilpailusta osoitteessa https://www.finnair.fi/finnair100.