Pohjois-Korean sotilastaitolentoryhmä saapuu Turun lentonäytökseen

Kimin enkelit. Kuva: Rich Cooper.

Pohjois-Korean eli Korean demokraattisen tasavallan Ilmavoimien vain naisista koostuva MiG-21 osastotaitolentoryhmä saapuu Turun lentonäytökseen 15.-16.6.2019. Tämä on tiettävästi ensimmäinen kerta kun ”Kimin Enkelit” osastotaitolentoryhmä esiintyy Pohjois-Korean ulkopuolella.

Osaston kaikki ohjaajat ovat naisia ja valmistuneet kurssinsa priimuksina Ilmavoimien lentotaistelukoulusta. Kaikki osaston ohjaajat ovat Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin henkilökohtaisesti valitsemia.

Pohjois-Korean Ilmavoimien lentotaistelukouluun pääsee vain parhaista parhaat lentäjät. Koulu vastaa USA:n merivoimien Fighter Weapons Schoolia joka paremmin tunnetaan nimellä Top Gun. Tämän vuoksi Pohjois-Korean lentotaistelukoulua kutsutaankin länsimaissa lempinimellä Top Un.

Kimin enkelit. Kuva: Rich Cooper.

”Kimin Enkelit” lentävät MiG-21MF hävittäjällä. Suomen Ilmavoimat operoi koneen viimeisintä MiG-21BIS versiota vuosina 1978-1998. Osaston käytössä olevat koneet ovat ilmeisesti ostettu käytettynä Ukrainasta ja ne ovat peruskorjattu.

Siirtolento Pohjois-Koreasta Suomeen on vaativa ja 7000 km pitkä. Normaalisti MiG-21MF pystyy lentämään noin 1500 km yhdellä tankkauksella, mutta Pohjois-Korean Ilmavoimien tutkimuslaitos on kehittänyt uudentyyppisen erikoispolttoaineen. Tämän uuden polttoaineen hyötysuhde on yli kaksinkertainen perinteiseen JET A-1 suihkukonepolttoaineeseen. Sen ansiosta ”Kimin Enkeleiden” tarvitsee tehdä vain yksi välilasku matkalla Turkuun. Pitkän lentonsa aikana lentäjät syövät lounaakseen mm. silliä.

Kuvat: Rich Cooper

Kimin enkelit. Kuva: Rich Cooper.

Turku International Airshow 15.-16.6.2019

Lisätietoja: www.airshowturku.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *