Rovaniemeltä uusia lentoreittejä maailmalle

Yksi maailman suurimmista lentoyhtiöistä Turkish Airlines aloittaa 5. joulukuuta 2019 suorat reittilennot Istanbulista Rovaniemelle. Kyseessä on historiallinen avaus, sillä reitti on ensimmäinen pitkä non-stop-lentoyhteys paitsi Rovaniemelle myös koko Lappiin.

– Turkish Airlinesin uusi reitti avaa Lapista huikeat yhteydet ympäri maailmaa. Se linkittää Rovaniemen 122 maahan ja yli 300 matkakohteeseen. Lentoja on talvikaudella kolmesti viikossa: tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin. Turkish Airlines on myös ensimmäinen lentoyhtiö, jonka siivin Lappiin voi matkustaa business-luokassa, kertoo Finavian myynti- ja reittikehitysjohtaja Petri Vuori.

Toinen merkittävä lentoyhteys avataan 21. marraskuuta, kun Easyjet aloittaa lennot Manchesterin ja Rovaniemen välillä. Talvilentoja on kahdesti viikossa: maanantaisin ja torstaisin.

– Kaiken kaikkiaan koko Lapin lentotarjonta lisääntyy jouluksi ja talvikaudeksi. Kotimaanlentojen lisäksi avautuu useita kansainvälisiä kohteita. Reittilentojen hinnat ja aikataulut kannattaa tarkistaa lentoyhtiöiden sivuilta, sanoo Vuori.

Joulu- ja talvisesonki tuo myös runsaasti charterlentoja eri puolilta Eurooppaa. Lentojen määrä vaihtelee viikoittain myyntitilanteen mukaan.

– Osa lomamatkatoimistoista, kuten TUI ja Catai, myyvät pakettimatkan lisäksi myös pelkkiä lentolippuja. Näin myös lappilaiset voivat hyödyntää suoria lentoyhteyksiä esimerkiksi Espanjaan ja takaisin ostamalla liput charterlennolle, vinkkaa Vuori.

 

Lapin lentoasemien reittilennot joulu- ja talvisesongin aikana

  • Ivalo: Frankfurt (Lufthansa), Lontoo (Finnair), Helsinki (Finnair, Norwegian)
  • Kemi: Helsinki (Finnair)
  • Kittilä: München (Lufthansa), Lontoo (Finnair), Helsinki (Finnair, Norwegian)
  • Kuusamo: Frankfurt (Lufthansa), Helsinki (Finnair)
  • Rovaniemi: Istanbul (Turkish Airlines), Lontoo (Easyjet, Norwegian), Manchester (Easyjet), Helsinki (Finnair)

Lisätietoja: www.finavia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *