Ryanair jatkaa Tampereella – lisäyhteyksiä työstetään

Tampere-Pirkkalan lentoasema. Kuva: Finavia.

Ryanairin lennot Tampereelta olivat vaarassa loppua kokonaan. Finavia kuitenkin kertoo nyt, että neuvottelujen tuloksena Ryanair jatkaa lentoja Tampereelta keväällä. Jos hyvin käy, niin lisäyhteyksiäkin saattaa tulla.

Kevään ainoa lentoyhteys Tampereelta suuntautuu Unkariin Budapestiin. Myöhemmin ehkä muuallekin:

– Olemme yhteistyössä seutukunnan kanssa tehneet paljon töitä saadaksemme Ryanairin jatkamaan Tampereen ja Budapestin välisiä lentoja. Työstämme edelleen myös paljon kaivattuja lisäyhteyksiä heidän kanssaan, sanoo Finavian aluejohtaja ja Tampere-Pirkkalan lentoaseman päällikkö Mari Nurminen.

– Ryanairin jatkaminen täällä on positiivinen viesti ja se kertoo siitä, että kysyntää riittää.

Tampereen ja Unkarin Budapestin välisiä lentoja operoidaan kaksi kertaa viikossa. Lähtöajat Tampereelta ovat keskiviikkona kello 22.05 ja sunnuntaina kello 16.25. Paluulennot Budapestista saapuvat Tampere-Pirkkalan lentoasemalle keskiviikkoisin kello 21.40 ja sunnuntaisin kello 20.00.

Budapestin-lennot käynnistyvät 29. maaliskuuta 2020. Lentoja voi jo nyt varata Ryanairin verkkosivuilta.

Finavia jatkaa neuvotteluja Ryanairin ja muiden lentoyhtiöiden kanssa uusien reittien avaamiseksi. Tampere-Pirkkala on tärkeä lentokenttä Helsinki-Vantaan ja Turun lentoasemien ohella, ja sieltä on erinomaiset reittiliikenteen yhteydet paitsi Helsinkiin myös Tukholmaan ja Riikaan. Tampere-Pirkkalan lentoasema tarjoaa hyvin myös valinnan varaa valmismatkakohteisiin.

– Olemme panostaneet Tampere-Pirkkalan lentoaseman kehittämiseen lähivuosina yli 20 miljoonaa euroa. Viime vuonna valmistuneen lentoliikennealueen kehittämisen ja perusparannuksen ansiosta lentokenttämme on hyvässä iskussa, sillä myös terminaalien asiakastiloja ja palveluita parannettiin muutama vuosi sitten. Marraskuussa otamme käyttöön uudet lentomenetelmät, jotka hyödyntävät satelliittipohjaista navigointijärjestelmää. Sen ansiosta laskeutuminen on entistä sujuvampaa myös huonoissa sääolosuhteissa kuten sumussa ja lumisateessa, Nurminen kertoo.

Lisätietoja: https://www.finavia.fi/fi/lentoasemat/tampere-pirkkala

Lisätietoja: https://www.ryanair.com/fi/en/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *