Suomen Ilmailupatsas Jouni Kantojärvelle, Kotkanpoika-kiertopalkinto Alavuuden Ilmailukerholle

Alavuden Ilmailukerho

Suomen Ilmailuliitto on palkinnut ansioituneita ilmailijoita. Jouni Kantojärvelle myönnettiin Suomen Ilmailupatsas, Kotkanpoika-kiertopalkinnon sai Alavuuden Ilmailukerho ja vuoden laskuvarjourheilijaksi valittiin Pasi Pirttikoski.

Jouni Kantojärvi on toiminut pitkään harrasteilmailun huoltotoiminnan parissa. Hän on kehittänyt experimental-rakentamista suunnittelemalla erilaisia ratkaisuja, joilla on ollut positiivisia vaikutuksia koneiden suoritusarvoihin. Toiminnallaan Kantojärvi on mahdollistanut useiden projektien läpiviennin. Hän on myös tarjonnut aina osaamista sitä tarvitseville.

Suomen Ilmailupatsas myönnetään vuosittain henkilölle, joka on toiminut ansioituneesti Suomen siviili-ilmailun alalla tai sen hyväksi.

Alavuuden Ilmailukerho sai Kotkanpoika-kiertopalkinnon

Alavuden Ilmailukerho (AIK) on suunnitelmallisella toiminnallaan nostanut hyppymääriään vuodesta toiseen. Kerho hankki vuonna 2016 turbiinikoneen, joka omalta osaltaan lisää toimintamahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Kotkanpoika-kiertopalkinto luovutetaan liiton vuosikokouksessa sille ilmailukerholle, jonka toiminta on edellisen toimintavuoden aikana ollut erityisen tuloksellista. Patsaan on veistänyt kuvanveistäjä Essi Renvall.

Kotkanpoika

Vuoden laskuvarjourheilija on Pasi Pirttikoski

Pasi Pirttikoski on toiminut pitkään Laskuvarjotoimikunnassa sekä edistänyt omaa lajiaan, kuviohyppyjä. Pirttikoski on ollut mukana organisoimassa kaikkia Suomessa hypättyjä CF muodostelmaennätyksiä vuodesta 1990 lähtien (seitsemän SE-tulosta, kaikki myös epävirallisia PE-tuloksia).

Nesteen Malja -kiertopalkinnon jakamisesta päättää Ilmailuliiton hallitus laskuvarjotoimikunnan ehdotuksesta. Jakoperusteita ovat muun muassa menestys kansallisissa ja kansainvälisissä arvokilpailuissa, aktiivisuus ja toimintatulokset hyppykoulutuksen ja kerhotoiminnan piirissä sekä positiivinen laskuvarjourheilun tunnetuksi tekeminen. Jos jonain vuonna ei ilmene mitään erityistä muista poikkeavaa suoritusta, otetaan täydentävästi huomioon myös ansiot pidemmältä ajalta. Palkinnon saaja nimetään ”Vuoden laskuvarjourheilijaksi”.

Palkinto jaetaan vuosittain laskuvarjotapahtuman yhteydessä, mutta tänä vuonna se jaettiin poikkeuksellisesti Ilmailuliiton kevätkokouksessa. Palkintosäännön mukainen kansallinen laskuvarjotapahtuma eli Turpaboogiet pidettiin jo tammikuussa.

Mikko Jägerholmille myönnettiin Ilmailuliiton hopeinen ansiomerkki

Hallitus jakoi Suomen Ilmailuliiton hopeisen ansiomerkin Mikko Jägerholmille. Jägerholm on harrastanut moottoritaitolentoa aktiivisesti yli 20 vuotta ja tänä aikana saavuttanut useita taitolennon Suomen ja Pohjoismaiden mestaruuksia. Hän on omalla toiminnallaan ollut hyvä esimerkki kaikille suomalaisille taitolentäjille.

Pronssinen ansiomerkki Mikko Jägerholmille myönnettiin vuonna 2009.

Harmon-patsasta ja Luumun maljaa ei jaettu

Tänä vuonna ei jaettu Harmon-patsasta eikä Luumun Maljaa, koska myöntämisen edellytykset eivät täyttyneet.

 

Lisätietoja: http://www.ilmailu.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *