Red Arrows ja Eurofighter Typhoon lentävät Kaivopuiston näytöksessä

Red Arrows

Kuninkaallisten ilmavoimien taitolentoryhmä Red Arrows tuo ilmashow’nsa Helsinkiin 9. kesäkuuta 2017 osana Kaivopuiston Suomi 100 -juhlalentonäytöstä. Näytöksessä BAE Systemsin Hawk -suihkuharjoitushävittäjää esittelee yhdeksän Red Arrows -lentäjää. Lisäksi Eurofighter Typhoon kieppuu taivaalla näytöslentäjä Ryan Lawtonin käsissä.

Eurofighter Typhoon, joka on osa Suomen HX-hanketta ja ehdolla nykyisten F/A-18 -hävittäjien korvaajaksi, nähdään myös Seinäjoen lentonäytöksessä 10. kesäkuuta.

Ison-Britannian Suomen suurlähettiläs Sarah Price kuvailee Red Arrows’ien näytöstä ”Ison-Britannian lahjaksi satavuotiaalle Suomelle.”

“Olen todella iloinen siitä, että Red Arrows saapuu Helsinkiin juhlistamaan Suomen 100-vuotista taivalta lentonäytöksellä. Red Arrows ja Eurofighter Typhoon tulevat hurmaamaan yleisön ja demonstroivat osaltaan Ison-Britannian ja Suomen pitkäaikaista ystävyyttä sekä läheistä puolustus- ja turvallisuusyhteistyötä”, Price sanoo.

“Suomi 100 -juhlalentonäytös on yksi satavuotisjuhlallisuuksien kohokohdista. On mahtavaa, että sekä Kuninkaallisten ilmavoimien Red Arrows että Eurofighter Typhoon esiintyvät Helsingissä, ja olen erittäin ylpeä siitä, että BAE Systems on osa tätä näytöstä. Molemmat näytökset tulevat olemaan vaikuttavia, ja odotan todella, että pääsen näkemään ne Helsingin taivaan yllä”, BAE Systemsin Suomen toimiston vetäjä Paul Hitchcock sanoo.

Eurofighter Typhoon

Eurofighter Typhoon

Eurofighter Typhoon

Eurofighter Typhoon on ehdolla Suomen HX-hankkeessa. Iso-Britannia johtaa kampanjaa kolmen Eurofighter-kumppanimaan puolesta – Saksan, Italian ja Espanjan.

Valmistajan mukaan ”Eurofighter Typhoon on markkinoiden kehittynein ja kyvykkäin uuden sukupolven monitoimihävittäjä. Ilmaherruudessa ylivoimainen Typhoon on osoittanut taistelussa ilmasta maahan – kykynsä, kuten lähikohdetuessa ja pitkän tähtäimen kantaman iskuissa kaikissa sää- ja ilmasto-olosuhteissa vuorokauden ajasta riippumatta.”

Koneita on toimitettu yli 490 kappaletta kahdeksalle asiakkaalle (Iso-Britannia, Saksa, Italia, Espanja, Itävalta, Saudi-Arabia, Oman ja Kuwait).

Red Arrows

Kuninkaallisten ilmavoimien Red Arrows on yksi maailman ensimmäisistä taitolentoryhmistä. Ryhmän kotipaikka on RAF Scamptonissa, Lincolnshiressa Iso-Britanniassa. Ryhmä on esiintynyt yli 4 800 näytöksessä 57 maassa vuosien 1965 ja 2016 välillä.

Yleisölle esitettävä jokavuotinen näytös on yli kahdeksan intensiivisen harjoituskuukauden tulos. Ryhmä esiintyi aikaisemmin RAF Yellowjackseilta perityillä Folland Gnat -hävittäjillä, kunnes vaihtoi Hawkiin vuonna 1979.

“Redsit” tunnetaan tiiviistä ja täsmällisistä muodostelmistaan. Vuonna 1965 perustetut Red Arrowsit ovat esiintyneet lähes 5000 kertaa 57 maassa. Suomessa ryhmä esiintyi viimeksi vuonna 2006 Kauhavalla.

Ryhmän komentajana toimii Wing Commander Martin Higgins, ja yhdeksän koneen muodostelmaa johtaa Squadron Leader David Montenegro (Red 1). Lentäjät ovat kaikki kokeneita Kuninkaallisten Ilmavoimien etulinjan hävittäjälentäjiä, joko Tornado- tai Typhoon-laivueista.

Red Arrows ja Eurofighter Typhoon.

Red Arrows ja Eurofighter Typhoon.

Lisätietoja: http://www.baesystems.com/finland

Lisätietoja: http://ilmailumuseo.fi/kaivari/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *