Viranomaiset harjoittelevat Helsinki-Vantaan lentoasemalla 11.12.

TUI Airlinesin Boeing 787 laskeutumassa lomalennolta Helsinki-Vantaalle kevättalven iltaruskossa maaliskuussa 2017. Kuva (C) Benjamin Helander.
TUI Airlinesin Boeing 787 laskeutumassa lomalennolta Helsinki-Vantaalle kevättalven iltaruskossa maaliskuussa 2017. Kuva (C) Benjamin Helander.

Tulli järjestää keskiviikkona 11.12. kello 9 alkaen viranomaisharjoituksen Helsinki-Vantaan lentoasemalla.  Harjoituksen aikana lentoasemalla voi näkyä normaalista poikkeavaa viranomaistoimintaa.

Harjoituksen aiheena on biologiset uhat, kuten eläinperäiset taudit, samoin kuin varautuminen ihmisperäisiin tauteihin, kuten tuhkarokkoon. Harjoituksen valmistelut on aloitettu vuonna 2017 ja ovat jatkoa vuoden 2018 kemikaalialttiusharjoitukselle. Tulli on valmistellut toiminta-ohjeet henkilöstölle poikkeustilanteita varten.

Tullin lisäksi mukana ovat Rajavartiolaitos, poliisi, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, sosiaali- ja terveysministeriö, Helsingin Uudenmaan sairaanhoitopiiri, Vantaan kaupunki, Finavia sekä Liikenne- ja viestintävirasto.

Vastaavasti vuosi sitten Tulli ja muut viranomaiset järjestivät lentoasemalla CBRNE-uhkiin eli kemiallisiin ja säteileviin aineisiin liittyvän harjoitusen. Tällöin Tullin ja Finavian lisäksi mukana olivat myös Posti, Säteilyturvakeskus (STUK) ja  Itä-Uudenmaan poliisi.

Viranomaisten yhteisellä harjoittelulla pidetään yllä valmiuksia poikkeustilanteiden hallintaan. Harjoituksessa testataan käytännössä viranomaisten yhteistyötä ja toimintaohjaiden toimivuutta käytännössä.

Tulli kertoo jakavansa harjoituksista kuvia ja videoita niiden alettua kello 09 alkaen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *