Zeppeliini mainostaa animaatioelokuvaa Helsingin taivaalla

Titina-terrieri Pohjoisnavalla

Upea zeppeliini-tyyppinen ilmalaiva lentää kuluvan viikonlopun aikana kahdesti Suur-Helsingin taivailla. Ilmalaiva juhlistaa uuden Titina-terrieri pohjoisnavalla -elokuvan ensi-iltaa. Mukana lennolla on myös nelijalkainen ystävä Edwin, joka on tiettävästi ensimmäinen Suomessa ilmalaivalle päässyt koira.

Tapahtuma järjestetään ensimmäisenä koirana Pohjoisnavalla vierailleen Titina-terrierin kunniaksi.

Helsingin yllä nähtävän ilmalaivan pituus on 41 metriä ja korkeus noin 13 metriä. Suomessa ilmalaiva on vieraillut viimeksi 2013, jolloin tutkimusilmalaiva Pegasos lensi Suomen ilmatilassa. Myös Goodyear-yhtiön ilmalaivat ovat vierailleet Suomessa kaksi kertaa. Japanista vieraili vuonna 2004 Yokoso-ilmalaiva. Lisäksi Suomen yllä on lentänyt vuonna 1930 saksalainen Graf Zeppelin.

Kokoperheen animaatioelokuva Titina-terrieri Pohjoisnavalla on kansainvälisesti palkittu elokuva, joka saa ensi-iltansa Suomessa 25. elokuuta 2023.

Tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa seikkaileva Titina-terrieri on tiettävästi ensimmäinen koira Pohjoisnavalla, jonne italialaisen ilmalaivainsinöörin Umberto Nobilen ja norjalaisen tutkimusmatkailijan Roald Amundsenin retkikunta teki vaarallisen mutta menestyksekkään matkan Norge-nimisellä ilmalaivalla vuonna 1926.

Lisätietoja: https://www.finnkino.fi/event/304257/title/titina-terrieri_pohjoisnavalla/