Siivet 6/2021 ilmestynyt

Siivet 2021/6
Siivet 2021/6

Upeaa alkutalvea kaikille lukijoillemme! Elämme jännittäviä hetkiä, sillä seuraavassa numerossamme voimme jo esitellä perusteellisesti Suomen ilmavoimien uuden monitoimihävittäjän. Sitä odotellessa perehdymme Siivet-lehden numerossa 6/2021 HX-hankkeeseen viimeisiin uutisiin ja tietopaketteihin.

Siivet muun muassa vierailee Ranskassa Dassaultilla tutustumassa niin lentokonevalmistajan suunnitteluosastoon kuin Suomelle tarjottavaan uniikkiin versioon Rafale F4 –koneesta, kutsuttakoon sitä vaikkapa F4+ -nimellä.

HX:ään liittyen tai läheltä liipaten tutustumme myös Eurofighter Typhoonin tulevaisuudensuunnitelmiin ja päivityksiin ja Italian ilmavoimien F-35A-osaston toimintaan naapurissamme Virossa.

Muina kiinnostavina aiheina lehdessä kerrotaan myös tulevaisuuteen tähyävän Lahti-Vesivehmaan kentän toiminnasta ja ilmailullisesta koulutustoiminnasta, pirtsakan Pitts Special –taitolentokoneen upeasta historiasta Suomen taivailla, Fouga Magister –suihkuharjoituskoneen merkityksestä Suomen ilmavoimien kehittymisesessä uskottavaksi ja tehokkaaksi puolustushaaraksi ja Italian ilmavoimien erikoisesta 132. Laivueesta.

Siivet tutustui Rafale-monitoimihävittään Suomelle tarjottavaan versioon

Siivet-kesto- tai vuositilaus on tuhti, kerosiininkatkuinen paketti pukinkonttiin. Reilusti yli 300 sivua tuoreita artikkeleita vuodessa naurettavan edulliseen 59,50 euron hintaan. Me toimituksessa emme tee lehteä rikastuaksemme, vaan rakkaudesta lajiin. Siksi Siivet on Suomen kovatasoisin ilmailulehti.

Muita poimintoja sisällysluettelosta:

  • Ensimmäinen eurooppalainen potkuriturbiinimoottori 50 vuoteen
  • F-22 Raptor -laivastoa päivitetään
  • Atol Auroran kehitys jatkuu
  • Ilmailuhistorian outouksia: BV 238
  • Kirja-arvosteluja

Ja paljon, paljon  muuta!

Sisällysluettelon löydät kokonaisuudessaan täältä: Siivet 6/2021.

Jos jostain kumman syystä et ole tilannut lehteä ja siten päässyt nauttimaan laatuluettavasta, niin sehän korjautuu helposti Tilaa-sivulla.

Pieni toive: jos Siivet-lehteä ei näy lehtipisteidenne hyllyllä, niin huomauttakaa toki puutteesta kaupalle! Onhan se surkeaa, jos lehden irtonumeroiden jakelu ja näkyvyys tökkii. Muistakaa myös tehdä meille osoitteenmuutos.

Mukavia lukuhetkiä toivottaa Siivet-porukka!

Siivet-lehti ilmestyy myös digitaalisesti

Lehtien lukemiseen ja ostamiseen tarvitset vain Issuu- tilin. Sen voi luoda vaivattomasti vaikkapa Facebook- tai Google-tunnuksilla tai haluamallaan sähköpostilla. Voit tämän jälkeen kirjautua Issuuhin mistä ja millä tahansa ja lukea ostamasi lehdet haluamallasi laitteella. Android– ja Apple/iOS-järjestelmiin löydät oikean lukuohjelman asentamalla Issuu/Issuu App -ohjelman niiden latauskaupoista.

Osa lehden irtonumeroista on tarjolla edullisella digitaalisella tutustumishinnalla. Aikoinaan tarjolle tulee myös tilausmahdollisuus sekä lehden vanhempia numeroita. Valitettavasti Siivet-lehden tavallinen tilaus ei sisällä ainakaan toistaiseksi digitaalisia lehtiä. Mikäli digitaalilehdelle on kysyntää ja tilausjärjestelmien yhdistäminen on teknisesti mahdollista, niin tämä pyritään toki toteuttamaan.

Tutustu digilehteen täällähttps://issuu.com/siivet-wings