Siivet 1/2022 ilmestynyt

Siivet 1/2022 kansi

Tervehdys kaikille lukijoillemme ja oikein upeaa talvea! Elämme monin tavoin jännittäviä ja jopa outoja aikoja, mutta suurimmista huolista voi irtautua ainakin hetkeksi upouuden Siivet-lehden parissa! Vuoden 2022 ensimmäinen numero on monin tavoin merkittävä lehti: lehdellähän on esimerkiksi uusi päätoimittaja ja Siivet 1/2022 tuo muassaan myös uudistuneen visuaalisen ulkoasun ja taiton. Se on myös ensimmäinen Siivet HX-hankkeen päättymisen ja Suomen uuden monitoimihävittäjän valinnan jälkeen.

Tutustu lehden tarkkaan sisällysluetteloon täällä: Siivet 1/2022.

Numerossa 1/2022 on paljon tuhtia ja syvälle menevää asiaa ilmailusta ja Ilmavoimista, omista ja muiden, siviilisellaisesta ja sotilaallisesta. Tutustumme muun muassa suihkuliikennelentäjän arkipäivään Euroopan taivailla, Lahti-Vesivehmaan ilmailukeskuksen toimintaan ja koulutukseen, F-35A-hävittäjän valintaan Suomen uudeksi monitoimihävittäjäksi, Norjan ilmavoimien F-35A-siirtymään, Ruotsin Ilmavoimien uuteen koulutusjärjestelmään ja vuonna 1944 pudonneen Messerschmitt 109 G-6 -koneen historian kinkkiseen tutkimukseen samalla, kun konetta kunnostettiin takaisin lentokuntoiseksi.

Erityisen syvällistä ilmailuhistoriaa on tarjolla Ilmavoimien Iljushin IL-28 -koneista sekä Fairchild Model 24 -koneen paluusta Suomen sinitaivaille.

F-35A voitti HX-hankkeen hävittäjäkilpailun

Siivet kertoo Ukrainan Clear Sky -ilmasotaharjoituksista

Siivet-kesto- tai vuositilaus on tuhti, kerosiininkatkuinen paketti pukinkonttiin. Reilusti yli 300 sivua tuoreita artikkeleita vuodessa naurettavan edulliseen 59,50 euron hintaan. Me toimituksessa emme tee lehteä rikastuaksemme, vaan rakkaudesta lajiin. Siksi Siivet on Suomen kovatasoisin ilmailulehti.

Suomen neljää Nikitaa eli IL-28-konetta lensi yhteensä 19 eri ohjaajaa.

Jos jostain kumman syystä et ole tilannut lehteä ja siten päässyt nauttimaan laatuluettavasta, niin sehän korjautuu helposti Tilaa-sivulla.

Pieni toive: jos Siivet-lehteä ei näy lehtipisteidenne hyllyllä, niin huomauttakaa toki puutteesta kaupalle! Onhan se surkeaa, jos lehden irtonumeroiden jakelu ja näkyvyys tökkii. Muistakaa myös tehdä meille osoitteenmuutos.

Mukavia lukuhetkiä toivottaa Siivet-porukka!

Sisällysluettelon löydät kokonaisuudessaan täältä: Siivet 1/2022.

Lentäjän elämää bisnespilottina Euroopan taivailla.

Siivet-lehti ilmestyy myös digitaalisesti

Lehtien lukemiseen ja ostamiseen tarvitset vain Issuu- tilin. Sen voi luoda vaivattomasti vaikkapa Facebook- tai Google-tunnuksilla tai haluamallaan sähköpostilla. Voit tämän jälkeen kirjautua Issuuhin mistä ja millä tahansa ja lukea ostamasi lehdet haluamallasi laitteella. Android– ja Apple/iOS-järjestelmiin löydät oikean lukuohjelman asentamalla Issuu/Issuu App -ohjelman niiden latauskaupoista.

Osa lehden irtonumeroista on tarjolla edullisella digitaalisella tutustumishinnalla. Aikoinaan tarjolle tulee myös tilausmahdollisuus sekä lehden vanhempia numeroita. Valitettavasti Siivet-lehden tavallinen tilaus ei sisällä ainakaan toistaiseksi digitaalisia lehtiä. Mikäli digitaalilehdelle on kysyntää ja tilausjärjestelmien yhdistäminen on teknisesti mahdollista, niin tämä pyritään toki toteuttamaan.

Tutustu digilehteen täällähttps://issuu.com/siivet-wings

Vielä tämäkin erikoisuus lentää

EFLAlla lennetään ja toimitaan läpi vuoden muun muassa koulutuksen, maahantuonnin ja moottorimyynnin/huollon merkeissä.

Lentosimulaattorien parissa aika rullaa!

Mersu muttui järviromusta lentäväksi koneeksi