Helsinki-Vantaan lentoasemasta autojen ja veneiden talviparkki

Koronaepidemian hiljennettyä lentoliikenteen ovat lentoasemien parkkipaikat ja –hallit jääneet vähällä käytölle. Niinpä Helsinki-Vantaan terminaali 2:n läheisyydessä sijaitseva pysäköintihalli P5 muunnetaan talven ajaksi veneiden ja ajoneuvojen talvisäilytyskäyttöön.

Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä hyvien kulkuyhteyksien yhteydessä sijaitseva pysäköintihalli tarjoaa niille turvallisen, katetun ja valvotun suojan.

– Poikkeukselliset ajat tuottavat uusia ratkaisuja ja joudumme miettimään asioita uudella tavalla. Tämä aika myös synnyttää uusia innovaatioita. Nyt pystymme tarjoamaan veneilijöille ja ajoneuvoille laadukkaan säilytyksen, kertoo lentoaseman maaliikenteen kehittämisestä vastaava johtaja Jukka Isomäki Finaviasta.

Ajoneuvon säilytykseen jättämisen jälkeen pysäköintialueelta on hyvät yhteydet junalla ja bussilla kaikkialle pääkaupunkiseudulla.

– Koronakriisin vuoksi halleissa on tänä talvena entistä enemmän tilaa. Normaalisti meillä ei olisi tähän mahdollisuutta.

Säilytykseen jätettävien ajoneuvojen ja veneiden maksimikorkeus on kaksi metriä. Finavian asiakaspalvelu neuvoo paikoitukseen liittyvät yksityiskohdat varauksen yhteydessä. Talvisäilytysaika päättyy viimeistään 31. toukokuuta 2021.