Hollanti sai ensimmäisen F-35-hävittäjänsä

Hollannin ilmavoimien ensimmäinen F-35.

Alankomaiden ilmavoimat on saanut ensimmäisen palveluskäyttöön astuvan F-35A Lightning II -hävittäjänsä. Kone paljastettiin Lockheed Martinin tuotantolaitoksella järjestetyssä roll-out-tilaisuudessa Teksasin Fort Worthissa.

”Tämän F-35-hävittäjän saapuminen Leeuwardenin lentotukikohtaan myöhemmin tänä vuonna tulee olemaan valtava muutos ilmavoimillemme” sanoo kenraaliluutnantti Dennis Luyt, Alankomaiden kuninkaallisten ilmavoiminen komentaja.

”Haluamme olla maailman parhaiden ilmavoimien joukossa, ja F-35 mahdollistaa sen meille.”

Seremonian jälkeen kone siirtyy Luken lentotukikohtaan Arizonassa, missä F-35A-lentäjät koulutetaan. Hävittäjä on Alankomaiden ensimmäinen operatiivinen F-35 ja kolmas maalle toimitettu kone. Kaksi Alankomaiden ensimmäistä F-35-hävittäjää toimitettiin vuonna 2013 ja ne on sijoitettu Edwardsin lentotukikohtaan Kaliforniaan tukemaan operatiivista testausta. Alankomaat aikoo hankkia yhteensä 37 F-35A-hävittäjää.

Lockheed Martin on toimittanut tähän mennessä yli 360 F-35-hävittäjää, jotka toimivat 16 tukikohdassa ympäri maailmaa. F-35-hävittäjiä käyttää kymmenen valtiota. Yli 730 lentäjää ja 6 700 mekaanikkoa on koulutettu koneen käyttöä ja ylläpitoa varten, ja F-35:llä on lennetty yli 175 000 lentotuntia.

F-35 on ehdokas Suomen Ilmavoimien F/A-18 Hornetien seuraajaksi.

Lisätietoja: https://www.f35.com/global/participation/finland/translate/fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *