Ilmailupäivä ja Fly In Seinäjoella 31.7.2022

DC-3 OH-LCH. Kuva: Rich Cooper

Seinäjoella on tarjolla ilmailun huumaa, kun Etelä-Pohjanmaan Ilmailukerho ry järjestää koko perheen ilmailupäivän ja Fly in -tapahtuman Seinäjoen lentoasemalla sunnuntaina 31.7.2022. Tapahtuman tavoitteena on esitellä ilmailuharrastusta ja sen eri muotoja sekä lisätä Seinäjoen lentoaseman tunnettuutta ympäri Suomen.

Ilmailupäivä on suunnattu kaikenikäisille ja -mielisille ilmailusta vähänkään kiinnostuneille ihmisille.

Tapahtumavastaava ja Etelä-Pohjanmaan Ilmailukerhon hallituksen jäsen Pasi Rajamäki kertoo, että vastaavanlaista tapahtumaa ei ole Seinäjoella aiemmin nähty.

– Kyseessä on ensimmäinen Seinäjoella järjestetty Fly In -tapahtuma, joka kutsuu ilmailijoita ympäri Suomen vierailemaan kentällä omilla lentolaitteillaan.

– Yritämme näin saada kerättyä ilmailijat sekä ilmailusta kiinnostuneet kaikki samaan kohteeseen.

 

Maassa ja ilmassa

Ilmailupäivänä kello yhdentoista ja neljän välillä tapahtuu niin maassa kuin ilmassa. Esillä on eri ilmailulajeja kuten moottori- ja purjelentoa, kuumailmapalloilua, laskuvarjohyppyä ja moottoroitua varjoliitoa. Maanäyttelyssä voi tutustua järjestävän kerhon EPIK:n ja lähikerhojen omaan kalustoon ja toimintaan. Myös Suomen Rauhanturvaajaliitto ja Maanpuolustuskoulutus saapuvat esittelemään toimintaansa sekä puolustusvoimien kalustoa. Nähtävillä on muun muassa RG32M-panssariajoneuvo.

– Paikan päällä on mahdollisuus nähdä myös FinnHEMSin helikopterikalustoa, ilmavoimien VL Viima II – koulukone sodan ajalta, Extra taitolentokone EA 300L sekä WarBird AT-6 Texan, niin maassa kuin ilmassakin, Rajamäki luettelee.

– Lisäksi ilmavoimat käyvät tervehtimässä yleisöä, mikäli ilmantilan valvonta sen vain sallii. Ilmailupäivän aikana DC-yhdistys ry:n jäsenillä on mahdollisuus päästä kokemaan tapahtuma ja katselemaan lakeuden maisemia myös ilmasta käsin historiallisen DC-3-matkustajakoneen kyydissä. Lennon voi varata etukäteen yhdistyksen verkkosivuilta. Ilmaan pääsee myös helikopterikeskuksen ja EPIK:n oman kaluston lennätyksillä.

– Juuri nämä ovat sellaisia niin sanottuja vetonauloja, joiden vuoksi kannattaa kyllä saapua paikalle! Pasi Rajamäen mukaan yksi asia on kuitenkin varmaa: eri ilmailulajeihin tutustuminen ja lentokoneiden sekä muiden lentolaitteiden näkeminen on päivän aikana väistämätöntä.

– Päivä on onnistunut, jos saamme madallettua kynnystä hakeutua lajin pariin ja edes yhden ihmisen innostumaan lajista.

Paikka: Rengonharjun lentokenttä, Lentonkentäntie 7, 60760 Pojanluoma

Aika: 31.7.2022 klo 11-16

Liput: Perhelippu (2 aikuista + perheen alaikäiset lapset) 15€ tai 5€/kpl, alle kouluikäiset ilmaiseksi

Lisätietoja: https://www.epik.fi/