Itärintaman ilmasotaa massiivisessa uutuusteoksessa: Black Cross/Red Star, Vol. 4

Black Cross/Red Star - Christer Bergström

Ruotsalainen ilmailukirjailija ja historioitsija Christer Bergström on juuri julkaissut kauan odotetun neljännen osan itärintaman ilmasotaa kuvaavaan Black Cross/Red Star -kirjasarjaansa. Teokset sisältävät ainutlaatuisen pikkutarkasti paketoitua tietoutta itärintaman ilmasotaan liittyvistä tapahtumista ja runsain mitoin uutta ja uniikkia kirjailijan itsensä tekemää tutkimustietoutta.

Kirjasarjan kolme aiempaa osaa kuvaavat itärintaman ilmasotaa vuonna 1941, vuoden 1942 alkupuoliskolla ja vuoden 1942 loppupuoliskolla. Volume 4: Stalingrad to Kuban pureutuu ajanjaksoon 1942-1943 talvesta 1943 kevääseen, johon aikakauteen mahtuu kaksi itärintaman ilmasodan rajuinta ryminää: Stalingradin mottitaistelu sekä uusimmassa Siivet-lehdessäkin kerrotun Kubanin sillanpääaseman raju ilmasota. Kubanin taivaalla käytiin koko toisen maailmansodan kiihkeintä ilmasotaa, jonka mittaan yhden ainoan päivän aikana saattoi tapahtua 50-100 yksittäistä ilmataistelua ja yhteenottoa hyvin pienen alueen yläpuolella.

Stalingrad ja Kuban olivat myös itärintaman ilmasodan käännekohtia. Stalingradissa Luftwaffe pumpattiin kuiviin ja Kubanissa punailmavoimat valmistuivat sotalukiosta  ja kykenivät loppusodan ajan haastamaan saksalaiset ilmassa.

Black Cross/Red Star – Christer Bergström

Tarjolla on noin 380-sivuinen tekstipainotteinen, erittäin informatiivinen ja sujuvasti kirjoitettu tutkimus näistä taisteluista. Bergström pureutuu aiheeseen tarkasti seuraten niin yksilöiden kuin yksiköidenkin tarinoita. Tapahtumien pohjustus ja analysointi on ansiokasta ja huolellista.

Erittäin suositeltava teos itärintaman ilmasodasta kiinnostuneille. Bergström aikoo myös julkaista päivitetyt painokset kolmesta aiemmasta teoksestaan. Vol. 1:n uusi painos julkaistaan aikaisintaan 2020 lopulla ja on ”kaksin verroin suurempi kuin ensimmäinen painos. Siinä on valtavasti uutta tietoa ja tekstiä ensikäden lähteistä, samoin kuin paljon aiemmin julkaisemattomia valokuvia.”

Kirjaa ei toistaiseksi myydä kirjakaupoissa vaan se on tilattavissa vain suoraan tekijältä, mieluiten Paypal-palvelun kautta maksettuna. Teos maksaa 60 dollaria + 25 dollaria postimaksuina, yhteensä 85 US-dollaria eli noin 81 euroa.

Kirjailija muistuttaa, että teos on itse kustannettu ja julkaistu eikä hänellä ole varaa tai kykyä teoksen laajamittaiseen markkinointiin, joten tilaukset ja sanan levittäminen suusta suuhun ovat hänelle äärimäisen tärkeitä. Sarjan seuraava teos, Volume 5: Kuban and Kursk, julkaistaan vuonna 2020, jos tämä Volume 4 myy riittävästi ja kirjailijalla on varaa jatkaa sarjan parissa.

Lisätietoja: http://www.bergstrombooks.elknet.pl/bc-rs/ tai https://vaktelforlag.se/produkt/black-cross-red-star-air-war-eastern-front-volume-4-stalingrad-kuban-1942-1943/

Suora sähköposti tiedusteluihin ja tilauksiin: vaktelforlag ät gmail piste com

Black Cross/Red Star – Christer Bergström

Muita Bergströmin teoksia:

Arnhem 1944 – An Epic Battle Revisited. Vol. 1: Tanks and Paratroopers

LUFTWAFFE PILOTS IN WORLD WAR II: The Veterans’ Stories Volume 1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *