Joulupukin kotikenttä uudistui – Rovaniemen lentoasemalle tuplasti lisää neliöitä ja palveluita

Finavia on avannut Rovaniemen lentoaseman uuden laajennuksen juuri sopivasti joulusesongin kynnyksellä. Lentoaseman avarat ja valoisat tilat sekä talveksi käynnistyvät uudet lentoreitit tuovat nostetta koko Lappiin.

– 5 000 neliötä uutta tilaa, merkittävästi lisää passintarkastus-, lähtöselvitys- ja turvatarkastuslinjoja, uusia lähtöportteja ja laajennettu matkatavarajärjestelmä sujuvoittavat matkustusta ja nostavat Rovaniemen lentoaseman palvelut uudelle tasolle. Olemme nyt saaneet runsaasti lisää kapasiteettia ja tehokkuutta, iloitsee Rovaniemen lentoaseman päällikkö Johan Juujärvi Finaviasta.

Myös lentoaseman ostos- ja ravintolapalvelut ovat kohentuneet. Joulupukista ja Lapin maisemista inspiraationsa ammentanut Ahkio-ravintola tarjoaa turisteille perinteisiä pohjoisen herkkuja kuten poroa ja lohta kansainvälisiä makuelämyksiä unohtamatta. Napapiirin lahja suoraan Joulupukin kylästä avaa myymälänsä lentoasemalle ja tuo parhaimmat matkamuistot matkustajien saataville.

Rovaniemen lentoaseman laajennus on osa Finavian mittavaa 55 miljoonan euron kehitysohjelmaa Lapin lentoasemilla. Rovaniemen osuus oli vajaat puolet koko investoinnista eli 25 miljoonaa euroa, Kittilän lentoaseman 20 miljoonaa ja Ivalon lentoaseman osuus 10 miljoonaa euroa. Investoinneilla parannetaan lentoasemien matkustajakokemusta ja pystytään vastaamaan Lapin matkailun kehitykseen.

Lapin lentoasemien investointiohjelma käynnistyi vuoden 2018 alussa. Kittilän lentoaseman terminaalia laajennettiin 2 000 neliötä (+20 %), ja se valmistui jo vuosi sitten. Tänä syksynä Kittilässä otettiin vielä käyttöön kaksi uutta rullaustietä ja neljä konepaikkaa lisää (+50 %). Ivalon lentoaseman laajennus valmistuu marraskuun loppuun mennessä 2019.

Kaikki Finavian lentoasemat ovat saavuttaneet hiilineutraaliuden tänä vuonna. Lapin lentoasemien hiilijalanjäljen pienentäminen on todennettu lentoasemien kansainvälisellä ACA-sertifikaatilla (Airport Carbon Accreditation). Helsinki-Vantaa sertifioitiin jo vuonna 2017. Finavian seuraavana tavoitteena on lentoasemien nollapäästöisyys vuoteen 2030 mennessä.

 

Rovaniemen lentoaseman laajennus pähkinänkuoressa

  • 5 000 m2 lisää tila (+75 %)
  • 10 passilinjaa lisää (+50 %)
  • 3 uutta lähtöporttia: 1 siltapaikka ja 2 bussiporttia (+150 %)
  • 6 lähtöselvityslinjaa lisää (+75 %)
  • 1 uusi turvalinja (+33 %)
  • 5 konetta tunnissa (+67 %)
  • 25 miljoonan euron investointi
  • matkatavarakeskuksen laajennus
  • uusi ravintola
  • uusi lahjatavaramyymälä

Lisätietoja: www.finavia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *