Kuljetus- ja yhteyskoneet harjoittelevat Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Kuva: Otso Kaihlanen, http://okkuvablogi.blogspot.fi

Satakunnan lennosto järjestää Joint Sora 19 -lentotoimintaharjoituksen Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa 2.–6. syyskuuta. Vuosittaisten harjoitusten tavoitteena on kouluttaa henkilöstöä ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskonekaluston taktiseen käyttöön.

Joint Sora 19 -harjoitukseen osallistuvien kuljetus- ja yhteyskoneiden päätukikohta on Oulun lentoasema. Lisäksi käytössä ovat Kuusamon ja Kajaanin lentokentät sekä Pudasjärven lentopaikka.

Lennot suuntautuvat Ouluun, Kuusamoon, Lieksaan, Kuopioon ja Jyväskylään rajautuvalle alueelle. Harjoituksen lentotoiminta alkaa maanantaina 2. syyskuuta noin kello 12 ja päättyy perjantaina 6. syyskuuta noin kello 11. Lentoja on päivittäin kello 7–20 välisenä aikana.

Harjoituksessa lennetään CASA C-295M -kuljetuskoneilla, Learjet 35 A/S -suihkukoneilla ja Pilatus PC-12NG -yhteyskoneilla. Lisäksi 3.–6. syyskuuta lennettäviin yhteistoimintakierroksiin osallistuu F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjiä ja Hawk-suihkuharjoituskoneita. Hornetit ja Hawkit lentävät harjoituksessa kotitukikohdistaan Rovaniemeltä, Rissalasta ja Tikkakoskelta.

Lisätietoja: www.ilmavoimat.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *