Nesteen uusi polttoaine vähentää lentoliikenteen päästöjä

MY Uusiutuva Lentopolttoaine

Neste on sitoutunut vahvasti kehittäämään uusiutuvia lentopolttoaineita ja niiden markkinat ovatkin vahvassa kasvussa.  Äskettäin suomalaisyhtiö muun muassa toimitti 1 500 tonnia uusiutuvaa lentopolttoainetta Los Angelesin kansainväliselle lentoasemalle. Tämä on ensimmäinen suuri uusiutuvan lentopolttoaineen toimitus LAXiin, ja sen ansiosta lentoasemalla toimivat kaupalliset lentoyhtiöt voivat vähentää lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöjä merkittävästi.

Neste MY Uusiutuvan Lentopolttoaineen käytöllä voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 %* polttoaineen koko elinkaaren aikana fossiilisen lentopolttoaineen käyttöön verrattuna.

Uusiutuva lentopolttoaine on laajalti tunnustettu keskeiseksi tekijäksi, joka auttaa saavuttamaan ilmailualan päästövähennystavoitteet maailmanlaajuisesti. Yksi ilmailualan haasteista on uusiutuvan lentopolttoaineen saatavuus riittävän suurina määrinä. Pienempiä uusiutuvan lentopolttoaineen toimituksia on käytetty Los Angelesin kansainväliseltä lentoasemalta lähtevillä lennoilla jo aiemmin, mutta toimituksia on ollut harvoin ja polttoainetta on kuljetettu säiliöautoilla. Nesteen ja LAXFUELin kumppanuuden ansiosta uusiutuvaa lentopolttoainetta toimitetaan ensimmäistä kertaa suuria määriä valmiina polttoainesekoituksena Los Angelesin kansainvälisen lentoaseman polttoainejakelujärjestelmään.

”Uusiutuva lentopolttoaine on nopein ja tehokkain tapa vähentää lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöjä. Nyt pystymme toimittamaan tätä vähäpäästöisempää polttoainetta aiempaa suurempina määrinä sekä Los Angelesin lentoasemalla että alueen muilla lentoasemilla toimiville lentoyhtiöille LAXFUELin laajan polttoainejakelujärjestelmän avulla Kaliforniassa. Kumppanuus Nesteen kanssa osoittaa, että meillä on valmius tarjota tämä polttoaine välittömästi käyttöön vähäpäästöisenä ratkaisuna. Kumppanuus luo vakaan perustan myös laajentaa toimituksia lentoyhtiöille tulevaisuudessa”, sanoo John Trozzo, Chairman, LAXFUEL Corporation.

”Neste on täysin sitoutunut tukemaan ilmailualan päästöjen vähentämistä. Yhtiömme on ollut eturintamassa nopeuttamassa uusiutuvan lentopolttoaineen saatavuutta, ja tämä saavutus yhdessä LAXFUELin kanssa on osoitus konkreettisesta työstämme ilmailun vastuullisemman tulevaisuuden hyväksi. Kalifornia on yksi Yhdysvaltojen vierailluimmista osavaltioista, joten kysyntää lentoliikenteelle on paljon. Kun toimitamme uusiutuvaa lentopolttoainetta osavaltion vilkkaimmalle lentoasemalle, Kaliforniaan ja Kaliforniasta lentävät matkustajat voivat pienentää hiilijalanjälkeään ja nauttia samalla lentomatkustuksen hyödyistä”, sanoo Nesteen Yhdysvaltojen toiminnoista vastaava johtaja Chris Cooper.

Uusiutuva lentopolttoaine on yhtä suorituskykyinen kuin tavanomainen lentopolttoaine, mutta sen elinkaaren aikainen hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi. Neste MY Uusiutuvan Lentopolttoaineen käytöllä voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 %* polttoaineen koko elinkaaren aikana fossiilisen lentopolttoaineen käyttöön verrattuna. Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine valmistetaan sataprosenttisesti vastuullisesti hankituista uusiutuvista jätteistä ja tähteistä, kuten käytetystä paistorasvasta ja eläinrasvajätteestä. Uusiutuva lentopolttoaine sekoitetaan tavanomaiseen lentopolttoaineeseen, ja se toimii saumattomasti jo käytössä olevien polttoaineiden jakelujärjestelmien ja lentokoneiden moottorien kanssa.

Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine on kaupallisesti saatavilla ja käytössä maailmanlaajuisesti.