Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös 2020 järjestetään Kauhavalla

Kauhavan pitkä ilmailuhistoria jatkuu kesällä 2020, sillä Suomen Ilmailuliitto päätti myöntää päälentonäytöksen 2020 järjestämisoikeuden Kauhavan Wanhanajan Lentopäivät ry:lle.

Lentonäytös järjestetään Kauhavan lentokentän ja LSK Business Parkin alueella. Vuosittain järjestettävät Suomen Ilmailuliiton päälentonäytökset houkuttelevat paikalle suuren yleisömäärän, ja Kauhavan maineen perinteisenä lentonäytöspaikkakuntana uskotaan kasvattavan kiinnostusta tapahtumaa kohtaan entisestään.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös tulee Kauhavalle. Tapahtumaa haettiin järjestettäväksi Kauhavalla 12-14.6.2020, ja olemme todella iloisia että Suomen Ilmailuliitto valitsi meidät. Kauhava on perinteinen lentonäytöspaikkakunta, joten tänne saattaa väkeä innostua tulemaan hyvinkin. Odotamme tapahtumaan ainakin 20 000 kävijää. Veikkaan myös, että koska ilmavoimien hävittäjähanke on vielä päättämistä vaille, kaikki ulkomaiset hävittäjäkone-ehdokkaat tuodaan näytille Kauhavalle, Kauhavan Wanhanajan Lentopäivät ry:n varapuheenjohtaja Kari Janhunen kertoo.

Kauhavan Wanhanajan Lentopäivät ry:n varapuheenjohtaja Kari Janhunen Kauhavan lentokonepuistossa. Kuva: Liina Hautanen

Vaikka Kauhavalla ei olekaan aiemmin järjestetty päälentonäytöstä, niin lentotoimintaahan siellä on riittänyt vuosikymmenten mittaan.  Ilmavoimien lentokoulutus siirtyi Kauhavalle vuonna 1929, jossa se jatkui aina vuoteen 2014 saakka.  Tänä aikana kentällä järjestettiin lentäjien juhannus -tapahtumaa lentonäytöksineen ensimmäisen kerran jo vuonna 1945.

Lisätietoja: https://www.facebook.com/WanhanajanLento/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *