Siivet 4/2021 ilmestynyt

Siivet 4/2021 kansi
Siivet 4/2021 kansi

Muikeaa loppukesää ja lähestyvää syksyä, arvoisat lukijamme! Kesän ensimmäisen ja viimeisen lentonäytöksen jälkeen kelpaa rauhoittua uuden Siivet-lehden parissa, sillä numero 4/2021 on ilmestynyt. Tarjoilemme teille jälleen upean kattauksen ilmailua niin nykypäivän, tulevaisuuden kuin historiaankin sivuilta.

Luettavaksenne saapuu muun muassa toinen osa HX-hävittäjähankinnan ehdokkaiden armottomasta vertailusta, jossa mitataan muun muassa koneiden aseistusta ja selviytymistä tehtävistään. Lisäksi muistelemme ilmavoimien ensimmäistä todellista suihkuhävittäjää Gnatia everstiluutnantti Jouko Gullstenin kertomana ja ihmettelemme F-35-häivekoneen saloja sekä Italian että Sveitsin kuulumisten kera.

Siivet-kesto- tai vuositilaus on tuhti, kerosiininkatkuinen paketti pukinkonttiin. Reilusti yli 300 sivua tuoreita artikkeleita vuodessa naurettavan edulliseen 54,50 euron hintaan. Me toimituksessa emme tee lehteä rikastuaksemme, vaan rakkaudesta lajiin. Siksi Siivet on Suomen kovatasoisin ilmailulehti.

Siivet 4/2021

Muita poimintoja sisällysluettelosta:

  • Tekniikan taitaja Jarmo Hakala – Harri Mustonen
  • Vartiolentolaivue 40 vuotta meripelastustoimintaa, osa 1 – Hasse Vallas
  • Suomen ensimmäinen painavampi ultrakevyt – Harri Mustonen
  • Ilmailuhistorian outouksia: Chance-Vought XF5U Pancake – Pannukakku, joka lässähti  – Jukka O. Kauppinen
  • Saabilla digitaivaalle 1950-luvun ruotsalaiset suihkukoneklassikot: Saab 105 ja Saab J 29  – Jukka O. Kauppinen
  • Valtion lentoyhtiö FinnHEMS – Hasse Vallas
  • Mitä kertoi USA:n UFO-raportti? – Pentti Perttula

Ja paljon, paljon  muuta!

Siivet 4/2021

Sisällysluettelon löydät kokonaisuudessaan täältä: Siivet 4/2021.

Jos jostain kumman syystä et ole tilannut lehteä ja siten päässyt nauttimaan laatuluettavasta, niin sehän korjautuu helposti Tilaa-sivulla.

Pieni toive: jos Siivet-lehteä ei näy lehtipisteidenne hyllyllä, niin huomauttakaa toki puutteesta kaupalle! Onhan se surkeaa, jos lehden irtonumeroiden jakelu ja näkyvyys tökkii. Muistakaa myös tehdä meille osoitteenmuutos.

Mukavia lukuhetkiä toivottaa Siivet-porukka

Siivet 4/2021

PS. Oletko huomannut, että Siivet-lehti ilmestyy nykyään myös digitaalisesti?

Lehtien lukemiseen ja ostamiseen tarvitset vain Issuu- tilin. Sen voi luoda vaivattomasti vaikkapa Facebook- tai Google-tunnuksilla tai haluamallaan sähköpostilla. Voit tämän jälkeen kirjautua Issuuhin mistä ja millä tahansa ja lukea ostamasi lehdet haluamallasi laitteella. Android– ja Apple/iOS-järjestelmiin löydät oikean lukuohjelman asentamalla Issuu/Issuu App -ohjelman niiden latauskaupoista.

Issuussa on myynnissä Siivet-lehden irtonumeroita edullisella digitaalisella tutustumishinnalla. Tarjoushinta on voimassa toistaiseksi. Aikoinaan tarjolle tulee myös tilausmahdollisuus sekä lehden vanhempia numeroita. Valitettavasti Siivet-lehden tavallinen tilaus ei sisällä ainakaan toistaiseksi digitaalisia lehtiä. Mikäli digitaalilehdelle on kysyntää ja tilausjärjestelmien yhdistäminen on teknisesti mahdollista, niin tämä pyritään toki toteuttamaan.

Tutustu digilehteen täällähttps://issuu.com/siivet-wings

Siivet 4/2021

Siivet 4/2021

Siivet 4/2021