Siivet 5/2021 ilmestynyt

Siivet 5/2021
Siivet 5/2021

Upeaa alkavaa syksyä, arvon lukijamme! On aika rauhoittua nauttimaan ruskasta ja hyvästä luettavasta – ja sitähän Siivet-lehden numero 5/2021 tarjoilee. Teille on luvassa jälleen upea kattaus ilmailua niin nykypäivän, tulevaisuuden kuin historiaankin sivuilta.

Erityistä huomiota on herättänyt jo etukäteen HX-hävittäjähankinnan armottoman vertailun kolmas ja viimeinen osa, jossa kaikki viisi Suomen ilmavoimien uudeksi monitoimihävittäjäksi tarjolla olevat koneet mitattiin muun muassa niiden luotettavuuden, monipuolisuuden ja tulevaisuuspotentiaalin kautta. Miten mahtoivatkaan lopulliset pisteet koneiden 13:sta eri osa-alueesta asettua ja miksi? Lue se lehdestä!


Lisäksi lehden muita upeita pääjuttuja ovat Aku Miettisen muistelmat MiG-21-hävittäjän saapumisesta Suomeen ja mach 2 -koneen käyttöönotosta, Suomen ilmapuolustukselle tarjottavan Finnish Land Ceptor -korkeatorjuntajärjestelmän esittely, sairaanhoitaja Anneli Linkolan laskuvarjohyppääjäura vuonna 1949 ja tietenkin reportaasi Kaivopuiston lentonäytöksestä.

Siivet-kesto- tai vuositilaus on tuhti, kerosiininkatkuinen paketti pukinkonttiin. Reilusti yli 300 sivua tuoreita artikkeleita vuodessa naurettavan edulliseen 54,50 euron hintaan. Me toimituksessa emme tee lehteä rikastuaksemme, vaan rakkaudesta lajiin. Siksi Siivet on Suomen kovatasoisin ilmailulehti.

Muita poimintoja sisällysluettelosta:

  • PIK-20 – purjelentokoneiden ikoni
  • Vartiolentolaivue: 40 vuotta meripelastustoimintaa
  • HX-markkinat Kaivopuistossa: tarjoajien käsityksiä kilpailutuksesta
  • Lennä avaruusaluksella Helsingissä
  • Boeingin HX-tarjouksen kuorrutus: tekoälydrooni
  • Eurofighterin uusi laajakuvanäyttö
  • MiG-19 – Ohjuslavetista tuli viimeinen koiratappelija

Ja paljon, paljon  muuta!

Sisällysluettelon löydät kokonaisuudessaan täältä: Siivet 5/2021.

Jos jostain kumman syystä et ole tilannut lehteä ja siten päässyt nauttimaan laatuluettavasta, niin sehän korjautuu helposti Tilaa-sivulla.

Pieni toive: jos Siivet-lehteä ei näy lehtipisteidenne hyllyllä, niin huomauttakaa toki puutteesta kaupalle! Onhan se surkeaa, jos lehden irtonumeroiden jakelu ja näkyvyys tökkii. Muistakaa myös tehdä meille osoitteenmuutos.

Mukavia lukuhetkiä toivottaa Siivet-porukka!

 

Siivet-lehti ilmestyy nykyään myös digitaalisesti

Lehtien lukemiseen ja ostamiseen tarvitset vain Issuu- tilin. Sen voi luoda vaivattomasti vaikkapa Facebook- tai Google-tunnuksilla tai haluamallaan sähköpostilla. Voit tämän jälkeen kirjautua Issuuhin mistä ja millä tahansa ja lukea ostamasi lehdet haluamallasi laitteella. Android– ja Apple/iOS-järjestelmiin löydät oikean lukuohjelman asentamalla Issuu/Issuu App -ohjelman niiden latauskaupoista.

Osa lehden irtonumeroista on tarjolla edullisella digitaalisella tutustumishinnalla. Aikoinaan tarjolle tulee myös tilausmahdollisuus sekä lehden vanhempia numeroita. Valitettavasti Siivet-lehden tavallinen tilaus ei sisällä ainakaan toistaiseksi digitaalisia lehtiä. Mikäli digitaalilehdelle on kysyntää ja tilausjärjestelmien yhdistäminen on teknisesti mahdollista, niin tämä pyritään toki toteuttamaan.

Tutustu digilehteen täällähttps://issuu.com/siivet-wings