Kaivarin lentonäytös oli Suomen historian suurin yleisötapahtuma

Kaivopuiston lentonäytös

Suomen Ilmailumuseon järjestämä Kaivopuiston lentonäytös saavutti viime perjantaina 9.6. ennätysmäärän katsojia seuraamaan vuoden ilmailutapahtumaa. Ilmailumuseon asettama tavoite tapahtumalle oli 100 tuhatta katsojaa, mutta tavoite ylittyi reilusti. Arviot katsojista heittelehtivät alkuun 50 000-200 000 välillä, mutta lopullinen virallinen arvio kertoo, että paikan päälle Kaivopuiston alueelle saapui 130 000 katsojaa.

Lisäksi näytös näkyi eteläisessä Helsingissä tuhansille muille katsojille. Tapahtumasta lähetettyjä suoria lähetyksiä seurattiin kauempanakin Suomessa. Livelähetyksiä oli muun muassa HSTV:llä, IS TV:llä ja Yle Areenalla, ja pelkästään IS TV:n kautta näytösvideoita katsottiin vuorokaudessa yli 200 000 kertaa.

”Tapahtuman suosio ylitti huimimmatkin toiveemme. Museon yhtenä tavoitteena on herättää kiinnostus ilmailuun ja ilmailuhistoriaan. Toivomme, että tämä tapahtuma osaltaan edistää uuden ilmailumuseon toteutumista,” Suomen Ilmailumuseon museonjohtaja Markku Kyyrönen kuvailee tapahtumaa.

Kaivopuiston lentonäytös

”Kiitokset esiintyjille, yhteistyökumppaneille, vapaaehtoisille ja ennen kaikkea upealle yleisöllemme”.

Kaivopuiston lentonäytös esitteli lähes kaikkia ilmailun lajeja aina liitovarjoista hävittäjäkoneisiin. Ainutlaatuisen ohjelman lisäksi sää houkutti suuren yleisömäärän liikkeelle. Aurinkoinen ja kohtuullisen lämmin sää sai ihmiset viihtymään rannoilla ja puistoissa. Liikkeellä oli paljon lapsiperheitä ja tapahtuma sujui kaikin puolin leppoisasti. Poliisin mukaan kaikki sujui mallikkaasti ilman suurempia järjestyshäiriöitä.

Lentonäytös oli osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina ovat Finavia ja Vantaan kaupunki. Muut yhteistyökumppanit ovat Bae Systems, Boeing, Finnair, Helsingin kaupunki, Hernesaaren Ranta, Lockheed Martin, Rafale International, Rajavartiolaitos / Vartiolentolaivue, Saab AB, SEK, Suomen Ilmailuliitto ja Suomen Meripelastusseura.

Kaivopuiston lentonäytös

Suomen Ilmailumuseo on valtakunnallinen erikoismuseo, joka ylläpitää Suomen laajinta ilmailuaiheista kokoelmaa. Museon kokoelmien painopisteenä on Suomen ilmailu ja suomalaisten suunnittelemat tai käyttämät lentokoneet. Ilmailumuseo on aktiivinen ja elämyksellinen kansainvälisen tason museokohde. Museo sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Vantaan Aviapoliksessa. Ilmailumuseota ylläpitää Suomen Ilmailumuseosäätiö.

Lisätietoja: http://ilmailumuseo.fi/

Lisätietoja: http://ilmailumuseo.fi/kaivari/

Kuvat: Tuomo Salonen /SIM

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *