Kauhava Air Show 2020 siirretään elokuulle

Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös oli määrä järjestää 13.14. kesäkuuta Kauhavan lentokentällä. Meneillään olevan pandemian johdosta näytös on siirretty elokuuhun. Uusi päivämäärä on 29.-30.8.2020.

Tapahtuman vastuullisena järjestäjänä toimii Kauhavan Wanhanajan Lentopäivät ry (KWL). Vallitsevan Covid-19 -pandemiatilanteen vuoksi valtioneuvosto on määrännyt rajoituksia yhteiskunnan toimintoihin. Poikkeusolosuhteet jatkuvat tällä erää toukokuun loppuun saakka, mutta pandemian väistämisessä riittää töitä vielä sen jälkeenkin. Niinpä lentonäytöksen siirtäminen on välttämätöntä yleisen tilanteen takia, sillä alkuperäinen kesäkuinen päivämäärä olisi saattanut jäädä uusien rajoitusten alle, mikäli epidemian leviämistä ei oltu saatu kuriin siihen mennessä.

Kauhava Air Show 2020 koostuu lentonäytöksestä sekä laajasta maanäyttelystä. Tapahtumassa esittäytyvät Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen lisäksi lukuiset ilmailuteollisuuden kotimaiset ja kansainväliset yritykset sekä ammatti- ja harrasteilmailun toimijoita. Tämän lisäksi paikalla esittäytyvät mm. Hornet-hävittäjien seuraajakandidaatit omilla näyttelyosastoillaan.

Lentonäytös toteutetaan, jos pandemia on siihen mennessä hellittänyt ja viranomaisohjeistukset sallivat järjestämisen.

Lisätietoja: https://www.kauhavaairshow.com