Romania ostaa tusinan F-16-hävittäjiä lisää

Kuva: Ronnie Macdonald

Kuva: Ronnie Macdonald

Romanian puolustusministeri Mihnea Motoc ilmoitti romanialaisen radiokanava Europa FM:n haastattelussa, että maan ilmavoimille hankitaan 12 käytettyä F-16-hävittäjää lisää aikaisemmin Portugalista tilattujen 12:n lisäksi. Puolustusministeriö järjestelee hankintaa tänä vuonna ja tarjouspyynnöt F-16 -koneita käyttäville NATO-maille lähetetään ensi vuonna.

− Pyrimme hankkimaan operatiivisessa kunnossa olevia ja tehokkaita koneita, joita liittolaisemme ovat poistamassa; en leimaisi niitä käytetyiksi. Emme vielä tiedä, mistä maasta ostamme koneet. Toistaiseksi olemme lähettäneet informaatiopyyntöjä koneiden käyttäjämaille. Odotamme heidän vastauksiaan ja päätämme sitten, mihin suuntaan jatkamme, täsmensi Motoc. Potentiaalisimpina myyjämaina voidaan pitää Alankomaita, Belgiaa, Norjaa, Portugalia ja Tanskaa.

Ensimmäiset Portugalin myymistä F-16-koneista saapuu Romaniaan syyskuussa. Portugalin kaupan kokonaishinta oli melkein 140 miljoonaa euroa, mutta se ilmeisesti sisälsi paljon muutakin kuin koneita, mm. romanialaislentäjiä koulutetaan Portugalissa. Koneet ovat MLU-päivitettyjä ja niissä on noin 4000 lentotuntia jäljellä, joten niiden elinkaari ulottuu ainakin vuoteen 2020 saakka. (PP)

221 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *