B-21-pommikoneen ensimmäinen luonnos julkaistiin

Kuva: USAF

Kuva: USAF

Yhdysvaltojen ilmavoimat (USAF) on julkaissut ensimmäisen taiteilijan tekemän hahmotelman uudesta pitkän matkan pommikoneesta, B-21:stä, perjantaina Floridassa pidetyssä ilmasodankäynnin konferenssissa. Ilmavoimat pyytää henkilökunnaltaan koneelle nimiehdotuksia. Koneen nimi paljastetaan ensi syksynä.

Koneesta ei ole vielä tehty prototyyppiä, joten taiteilijan luonnos perustuu alkuperäiseen LRS-B:n suunnittelukonseptiin. Tunnus B-21 kertoo, että kyseessä on 21. vuosisadan ensimmäinen pommikone.

Muutama viikko sitten USAF:n komentaja, kenraali Mark Welsh, ilmoitti, että uudistaminen on nyt ilmavoimien prioriteeteissa ensisijalla. Hänen mukaansa ne ilma-alukset ja järjestelmät, jotka tekivät USAFista suuren viimeisen puolen vuosisadan aikana, eivät pysty siihen enää seuraavan 50 vuoden aikana.

B-21 muistuttaa B-2 Spiritiä, koska se rakennetaan sellaisten vaatimusten perusteella, jotka tekevät mahdolliseksi käyttää nykyistä, jo testattua, teknologiaa. Kone otetaan käyttöön 2020-luvun puolivälissä. (PP)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *