Saab perustaa uuden tuotantolaitoksen Yhdysvaltoihin

Boeing Saab T-X. Kuva: USAAF.

Saab perustaa uuden edistyksellisten rakenteiden valmistukseen ja kokoonpanoon keskittyvän tuotantolaitoksen Yhdysvaltain Indianan osavaltiossa sijaitsevaan West Lafayetteen.  Tuotanto tulee aluksi keskittymään ilmailualan tuotantoon.

Laitos keskittyy Boeingin ja Saabin yhteistyössä valmistaman ja Yhdysvaltain ilmavoimien tilaaman T-X-suihkuharjoituskoneen rakenteiden valmistamiseen sekä koneiden loppukokoonpanoon. Saab on käynnistänyt yhteistyön Purduen yliopiston kanssa ja siten se laajentaa Yhdysvalloissa tekemäänsä tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa, erityisesti sellaisilla osa-alueilla, kuten sensorijärjestelmät, tekoäly ja autonomiset järjestelmät.

“Tämä on historiallinen hetki Saabille. Tarkan harkinnan jälkeen valitsimme West Lafayetten. Tästä kiitos Indianan osavaltion ja maailman johtaviin yliopistoihin kuuluvan Purduen yliopiston visionäärisen johtajuuden. Tämän päivän ilmoitus on osa Yhdysvaltain kasvustrategiaamme, ja se syventää entisestään yhteistyötämme yhdysvaltalaisen asiakkaamme kanssa. Näemme suuria mahdollisuuksia tämän tuotantolaitoksen ja kumppanuutemme osalta”, sanoo Saabin toimitusjohtaja Håkan Buskhe.

Uuden tuotantolaitoksen rakentamisen on määrä alkaa vuonna 2020. Tuotantolaitoksen perustamisen myötä Saabilla on Yhdysvalloissa liiketoimintayksiköitä yhteensä viidessä osavaltiossa. Saabin Pohjois-Amerikan pääkonttori sijaitsee Syracusessa, New Yorkin osavaltiossa.

Saab investoi hankkeeseen 37 miljoonaa dollaria seuraavien vuosien aikana, alkaen vuodesta 2020.

Lisätietoja: www.saabgroup.com / www.saab.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *